5 X Stressverlichtende Voedingsmiddelen

Deel met vrienden

5 X Stressverlichtende Voedingsmiddelen

Last van stress hebben we tegenwoordig allemaal meer dan ooit. Dit is een vervelend probleem. Gelukkig doen we er al van alles aan om minder stress te hebben! Denk bijvoorbeeld aan de steeds populairder wordende Oosterse filosofieën als yoga en meditatie. 

Maar wist je op nóg simpelere manier dagelijks aan je stressniveau kan werken? Namelijk simpelweg door bepaalde voedingsmiddelen te eten! Benieuwd geworden naar welke voedingsmiddelen ervoor kunnen zorgen dat jij relaxter door het leven gaat? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet!

Bekijk hier alle Shakeplus producten


 • Donkere chocolade

  Donkere chocolade bevat flavonoïden die de bloeddruk kunnen verlagen en de bloedstroom naar de hersenen kunnen verbeteren. Het eten van donkere chocolade kan ook de productie van endorfines stimuleren, wat kan helpen om stress te verminderen.


 • Bladgroenten

  Bladgroenten, zoals spinazie, boerenkool en broccoli, bevatten veel magnesium, een mineraal dat kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Magnesium speelt een belangrijke rol bij de regulatie van de neurotransmitters in de hersenen die betrokken zijn bij het reguleren van emoties.


 • Noten

  Noten, zoals amandelen, cashewnoten en walnoten, bevatten veel gezonde vetten en eiwitten die kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de stemming te verbeteren. Noten zijn ook rijk aan vitamine B en E, die belangrijk zijn voor het behoud van een gezond zenuwstelsel. Wist je dat Shakeplus deze nutriënten ook bevat?

  Bekijk hier de shakes en tussendoortjes van Shakeplus


 • Kamillethee

  Kamillethee staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen om stress en angst te verminderen. De actieve ingrediënten in kamillethee kunnen helpen om de spieren te ontspannen en de slaap te verbeteren, waardoor het een goede keuze is voor mensen die moeite hebben om te ontspannen. 

  Benieuwd naar meer manieren om te ontspannen, en hoe je dat dan stap voor stap aanpakt? Lees het in onze blog!


 • Walnoten

  Walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Ze bevatten ook magnesium en andere voedingsstoffen die kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk.


Welke van bovenstaande voedingsmiddelen ga jij als eerste meer in je dieet implementeren om te werken aan een leven met minder stress? Laat het ons weten via Facebook of Instagram, vergeet ons niet te taggen zodat we lekker kunnen meegenieten!🤗

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen