Tips Voor Meer Energie Gedurende De Dag

Deel met vrienden

Tips Voor Meer Energie Gedurende De Dag

Tegenwoordig zijn we vaak maar moe, dit heeft verschillende oorzaken. Zo toont onderzoek bijvoorbeeld aan dat de bodemkwaliteit en dus voedingswaarde van onze gewassen de afgelopen jaren flink achteruit is gegaan. Als je minder nutriënten binnenkrijgt, heb je ook minder energie. Wist je dat de shakes van Shakeplus veel toegevoegde vitamines en mineralen bevatten? Deze zorgen er o.a. voor dat je je energiek en vitaal voelt!

Hieronder delen we nog een aantal tips met je voor als je vaak moe of lusteloos bent en graag meer energie wilt.

Neem rust


Tegenwoordig zijn we allemaal erg druk met werk etc. Probeer goed aan te voelen wanneer het tijd is om even rust te nemen, en pak die dan ook. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan in een maatschappij waarin alles 24/7 aanstaat. Toch is het belangrijk dat je hier de tijd voor vrijmaakt.


Waarom? Het nemen van rust wordt bijvoorbeeld in verband gebracht met het herstel van jouw energiestelsel. Dit zorgt ervoor dat je energielevel in balans blijft wat betekent dat je gedurende de dag veel beter kan blijven functioneren. Je kan hierdoor beter omgaan met stress en hebt een helderder perspectief.

Hoe kan je deze rust dan inplannen? Zet bijvoorbeeld een limiet op je schermtijd, zonder dat we het doorhebben zitten we allemaal veel langer op onze telefoon dan we willen! Ook zou je dagelijks een wandeling door de natuur kunnen maken, al is het maar door het park om de hoek. En natuurlijk is meditatie een uitstekende manier, bij vijf minuutjes per dag kan je al veel baat hebben. Het belangrijkste bij mediteren is dat je consistent bent. Lees hier hoe je mediteren gemakkelijk in je leven kan implementeren. 


Eet voor energie


Denk goed na over wat je in je mond stopt. Geeft dit voedingsmiddel mij energie of neemt het juist energie van me? Vaak als we willen afvallen zijn we vooral gefocust op het er anders uit willen zien. We willen bijvoorbeeld wat pondjes kwijt omdat we bijna op vakantie gaan en in die bikini willen, of de bruiloft van onze dochter komt eraan en we willen perse die ene jurk dragen.


Maar is het eigenlijk niet een veel beter idee deze mindset om te draaien naar: 'Ik wil anders eten omdat ik meer energie wil'? Immers is dit uiteindelijk veel belangrijker, en misschien maakt het het afslankproces ook wel gemakkelijker vol te houden! Dus shift je focus en richt je op het hebben van zo veel mogelijk energie op een dag. Eet dus niet te veel, gevarieerd, veel groenten en zorg dat je van alle nutriënten voldoende binnenkrijgt.


Zorg voor voldoende hydratatie


Drink voldoende water en/of ander vocht en zorg dat je je groenten binnenkrijgt. Want ja, ook middels groenten krijg je natuurlijk een boel vocht binnen. Bedenk je maar eens dat een komkommer voor 97% uit water bestaat.

Voldoende water drinken zorgt er écht voor dat je meer energie hebt en zorgt er zelfs voor dat je 's ochtends sneller wakker wordt. Nadat je de hele nacht hebt gefast is het ook belangrijk in de ochtend direct een glas water te drinken om je vochtvoorraad weer aan te vullen. Vermoeidheid is een van de eerste symptomen van uitdroging. Voel je eens een energiedip aankomen? Probeer dan in plaats van koffie twee glazen water te drinken en zie hoe je je dan voelt!


Zeker weten dat als je bovenstaande tips toepast je snel meer energie zal hebben. Wil je toch een extra steuntje in de rug voor nóg meer energie? Probeer dan eens onze vezels + vitaminen. Deze op natuurlijke basis tabletten activeren je natuurlijke energie en helpen zo bij vermoeidheid.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen