Ontstekingen In Je Lichaam, Zo Ga Je Ze Tegen!

Deel met vrienden

Ontstekingen In Je Lichaam, Zo Ga Je Ze Tegen!

Ontstekingen in het lichaam kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder infecties, verwondingen, overmatige blootstelling aan schadelijke stoffen en auto-immuunziekten.


Er zijn verschillende manieren om ontstekingen in het lichaam te helpen verminderen of voorkomen. Hieronder delen we een aantal van de meest toegankelijke manieren die helpen bij ontstekingen tegengaan:

Bekijk hier de shakes van Shakeplus

 • Dieet

  Een gezond dieet met veel groenten, fruit, volle granen, noten en gezonde vetten kan helpen om ontstekingen te verminderen. Vermijd voedingsmiddelen die bewerkt zijn en voedingsmiddelen die veel verzadigde en transvetten bevatten, omdat deze kunnen bijdragen aan ontstekingen.


 • Beweging

  Regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen om ontstekingen te verminderen. Oefeningen zoals aerobics en krachttraining kunnen de bloedcirculatie verbeteren en de aanmaak van ontstekingsremmende stoffen bevorderen.


 • Stressmanagement

  Chronische stress kan bijdragen aan ontstekingen in het lichaam. Ben je benieuwd hoe je voor meer ontspanning en dus minder stress in je leven kan zorgen? Lees dan hier ons artikel hierover!

  Bekijk hier alle Shakeplus producten


 • Slaap

  Voldoende slaap is ook belangrijk om ontstekingen te verminderen. Het wordt aanbevolen om minimaal 7-8 uur per nacht te slapen om het lichaam de tijd te geven om te herstellen en te genezen. 


 • Medicijnen

  In sommige gevallen kunnen medicijnen worden voorgeschreven om ontstekingen te behandelen. Deze omvatten corticosteroïden, niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID's) en immunosuppressiva.

 

Ontstekingen tegengaan kan je dus zelf doen, maar het is belangrijk om een arts te raadplegen als je denkt dat je ontstekingen hebt. Sommige vormen van ontsteking vereisen namelijk medische behandeling.


Zou je graag gezondheidsadvies van een van onze voedingscoaches willen krijgen? Dit kan gratis, dus geef ons gerust een belletje of stuur ons een mail!

Bekijk hier de shakes en tussendoortjes van Shakeplus

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen