Moet Ik Supplementen Slikken?

Deel met vrienden

Moet Ik Supplementen Slikken?

Een gevarieerd dieet is belangrijk om gezond te blijven. Tegenwoordig hebben we daar echter steeds meer moeite mee, de Nederlander gebruikt geen evenwichtige voeding. Verse groenten en fruit worden af en toe verruild voor nutriëntloze voeding en daarbij blijkt uit onderzoek dat dezelfde voeding die we nu eten minder vitamines en mineralen bevat dan jaren geleden. Niet zo gek dat we met zijn allen tekorten aan allerlei nutriënten zijn opgelopen dus!

Is het handig om extra vitamines en mineralen in te nemen? Lees mee!

Bekijk hier alle Shakeplus producten!

  • Veel Nederlanders hebben standaard een tekort aan de mineralen magnesium, calcium en zink. Dit zijn zeer belangrijke mineralen, als je langdurig een tekort hieraan binnenkrijgt kan dit zeer nadelige gevolgen hebben. Zo is calcium goed voor o.a. het sterk oud worden van onze botten, magnesium speelt o.a. een belangrijke rol bij het goed werken van de spieren en zink zorgt o.a. voor een goed afweersysteem. 

    Het is dus belangrijk ervoor te zorgen dat je van deze nutriënten voldoende binnenkrijgt. Omdat dit lastig kan zijn middels je normale voeding is het geen slecht idee dit bij te suppleren. Middels één Shakeplus shake krijg je minimaal 30% van je dagelijkse behoefte aan calcium, magnesium en zink binnen!

  • Uit onderzoek blijkt dat het nemen van een multivitamine (een supplement dat verschillende vitamines en mineralen bevat) het krijgen van verschillende ziekten zou tegengaan én zou helpen je immuunsysteem beter op peil te houden!

  • Als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt is het verstandig hier bij te suppleren. Sommige voedingsstoffen die vooral in dierlijke producten voorkomen, zoals vitamine B12 en ijzer, zijn namelijk moeilijker uit andere voedselbronnen te halen. Wist je dat Shakeplus deze nutriënten allemaal ook bevat?

    En eet jij vegetarisch en ben je nog op zoek naar nieuwe, inspirerende gerechten? Probeer eens ons makkelijke roerbakgerecht met tofoe!


  • Daarbij krijgen we in Nederland in de winter over het algemeen onvoldoende blootstelling aan de zon, en daarvoor onvoldoende vitamine D binnen. Hierom geldt voor de meeste van ons dat het handig is deze vitamine te slikken. Hoe veel je hiervoor nodig hebt is weer afhankelijk van factoren zoals je leeftijd, geslacht en huidtint.

Wil je graag advies omdat je benieuwd bent of het voor jou handig is om te supplementeren? Neem dan gerust per mail of telefonisch contact met ons op voor gratis advies van een van onze diëtistes!

Bekijk hier alle Shakeplus producten 


Bronnen:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31963293/
https://www.rivm.nl/nieuws/veel-nederlanders-laten-gezonde-voeding-staan

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen