Vegetarisch Roerbakgerecht Met Tofoe
Eet jij ook graag gevarieerd en gezond, maar eet je geen vlees en vis? Probeer dan eens een vegetarisch roerbakgerecht met tofoe, je kunt er alle kanten mee op. Tofoe wordt gemaakt van soja, barst van de eiwitten, maar heeft weinig smaak van zichzelf. Gelukkig kun je er wél veel smaak aan geven.
Porties: 1
Calorieën: 373
Eiwitten: 21 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 25 gram
Ingrediënten
- 185g Tofoe
- 100g Broccoli of bimi (Japanse groente)
- 754g Champignons of cantharellen
- 1/2 Rode paprika
- 1 Theelepel sambal
- Scheutje ketjap
- 1 Eetlepel wokolie
- 1 Handje gebakken uitjes (optioneel)
- 1/2 Eetlepel sesamzaadjes (optioneel)
Bereidingswijze
-
Om te beginnen snij je de tofoe in blokjes en dep je het goed droog. Marineer de blokje even in de ketjap en doe de wokolie en sambal in een hete pan. Bak de tofoeblokjes op een hoog vuur tot ze goed knapperig zijn.
-
Haal de blokjes uit de pan en leg apart. Doe dan de broccoli of bimi en paprika in de pan en bak een minuut of 5. Op het laatst voeg je de paddenstoelen toe en bak het geheel nog 2 minuten. Je kunt eventueel nog wat gebakken uitjes toevoegen en wat peper en zout naar smaak.
-
Zo maak je heel eenvoudig een vegetarisch roerbakgerecht met tofoe en lekkere verse groenten. Klaar in een minuut of 20 en erg voedzaam. Eet smakelijk!