Is Suikerverslaving Echt Een Ding?

Deel met vrienden

Is Suikerverslaving Echt Een Ding?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, het woord 'suikerverslaving'. Er komt hier en daar steeds meer informatie over dit onderwerp tevoorschijn. Maar gaat het hier nou écht om een verslaving, of betekent het hebben van een zogeheten suikerverslaving gewoon dat je suiker heel lekker vindt? Wij geven je graag antwoord op deze vraag, zodat je voor eens en voor altijd weet waar het op staat:

Bekijk hier alle Shakeplus producten

Ja, suikerverslaving is een echt fenomeen en wordt door veel experts erkend als een vorm van verslaving. Hoewel suiker op zichzelf niet als een verdovend middel wordt beschouwd, kan het toch het beloningscentrum van de hersenen activeren en leiden tot een verlangen naar meer suiker, vergelijkbaar met de manier waarop drugs verslavend kunnen zijn. Helaas zijn steeds meer mensen verslaafd aan suiker.


Wanneer we suiker consumeren, stijgt ons bloedsuikerniveau en geeft ons lichaam insuline af om het te verlagen. Als reactie hierop kunnen sommige mensen een verlangen naar meer suiker ervaren om hun bloedsuikerspiegel weer te verhogen. Dit kan leiden tot een cyclus van suikerconsumptie en verlangen, vergelijkbaar met de cyclus van drugsverslaving.

Bekijk hier de gezonde Shakeplus tussendoortjes en shakes!


Bovendien kan suikerverslaving ook fysieke symptomen veroorzaken, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en prikkelbaarheid, wanneer de suikerinname wordt verminderd of gestopt.


Hoewel suikerverslaving niet zo gevaarlijk lijkt als sommige andere vormen van verslaving, kan het absoluut negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals overgewicht, diabetes en hartziekte. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van je suikerinname en een gezond dieet te handhaven.


Helaas zijn steeds meer mensen, vaak zonder het door te hebben, verslaafd aan suiker. Hoe zit dit bij jou?

Wil je op een gemakkelijke manier aan een gezonder eetpatroon werken? Probeer dan eens het Shakeplus programma!

Hier vind je er alle informatie over, en neem gerust eens gezellig contact met ons op😊

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen