Het Belang Van Een Ochtendroutine

Deel met vrienden

Het Belang Van Een Ochtendroutine

Heb jij een ochtendroutine? Ook al denk je misschien van niet, waarschijnlijk heb je die zeker wel! Alle ochtendgewoonten, klein of groot, vormen namelijk een ochtendroutine.

Spring je 's ochtends na je wekker direct uit bed of blijf je nog snoozen?

Start je je dag met wat fysieke inspanning?

Ga je direct voor je gezonde ontbijt?

Mediteer je in de ochtend om even te aarden?

Een gezonde ochtendroutine is enorm belangrijk. Elke ochtend is een frisse start en een nieuwe kans om na te jagen dat wat je zo graag wilt uit het leven! Als je ochtendroutine echter niet zo gezond is dan saboteer je je dag hier misschien wel mee. En bedenk je maar eens wat dit dus betekent als je dit elke dag doet.

Kleine dagelijkse gewoonten kunnen leiden tot grote veranderingen in je leven. Door het creëren van nieuwe, gezonde gewoonten bevorder je zowel je fysieke als mentale gezondheid op de lange termijn.

Denk eens terug aan vanmorgen. Hoe voelde dit? Was het kalm en vredig? Of voelde het gehaast, hectisch en vermoeid? Je ochtend zet de toon voor je dag. Maar hoe doe je dat dan, een gezonde ochtendroutine creëren? Een aantal belangrijke punten die helpen bij het creëren van een gezonde ochtend hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.


Sla het snoozen over


De meesten van ons houden ervan, nog even lekker blijven liggen als die wekker gaat. Maar wist je dat je hierdoor juist minder uitgerust je dag begint? Hartstikke zonde natuurlijk! Sta daarom direct op als je wekker gaat. Dit is in het begin misschien lastig, maar dit went sneller dan je denkt en binnen de kortste keren ben je blij dat je hier een gewoonte van hebt gemaakt!

Laat je telefoon uit


Door direct na het opstaan je Whatsapp, mail en social media te checken stel je je hersenen direct bloot aan een heleboel prikkels. Dit is hartstikke ongezond! Laat je telefoon minimaal het eerste half uur even uit en geniet juist van de rust. Zet eerst bijvoorbeeld zonder je telefoon een kop thee en doe wat strekoefeningen. Je zal zien hoe goed je je hierbij voelt.

Zorg dat je gezond ontbijt


Dit klinkt misschien logisch, maar zorg dat je het ook daadwerkelijk implementeert. Want krijg je er energie van als je ontbijt met ontbijtgranen vol met suiker, of brood met hierop ongezond beleg? Het is misschien lekker in het moment, maar je gaat je er in ieder geval niet beter van voelen gedurende de dag. Zorg daarom altijd dat je je dag goed start door je lichaam iets gezonds te geven nadat het de hele nacht heeft gefast. Dit zet absoluut de toon voor hoe je je de rest van de dag zal voelen.

Zin in een makkelijk en gezond ontbijt, arm aan koolhydraten en rijk aan een ton voedingsstoffen? Hier voldoen de shakes van Shakeplus zeker aan!

Beweeg!


En hiermee bedoelen we niet dat je 's ochtends perse om 6:00 een uur in de sportschool moet zwoegen, dit kan namelijk ook betekenen dat je even vijf minuten de tijd neemt of wat strekoefeningen te doen of een paar minuten wat squats doet. Dit zorgt ervoor dat je even in je lichaam komt.


Wil je graag op een gemakkelijke manier beginnen met een workout vanuit je eigen slaapkamer? Probeer eens onze korte en effectieve workout video's van nog geen 10 minuten!

Mediteer


Mediteren en mindfull zijn. Allebei heel belangrijk voor het hebben van een productieve dag. Ze helpen je te herinneren wat er allemaal belangrijk is in het leven en te leven in het moment. Het kan zo makkelijk zijn om je alleen te focussen op de grote dingen, dingen die er eigenlijk niet toe doen, en de kleine dingen maar weg te schuiven, terwijl eigenlijk juist de kleine dingen ons zo gelukkig maken! Deze kleine dingen zorgen uiteindelijk namelijk voor een verschuiving in je energie, humeur en motivatie gedurende de dag.

Ben je benieuwd naar hoe je meditatie makkelijk in je leven kan implementeren? Lees het stap voor stap in onze blog hierover.

Pas bovenstaande tips toe en je zal zien wat een verschil dit in je dagelijks leven zal maken. Op het begin moet je jezelf er misschien even toe zetten en zal het wat onwennig voelen. Maar je zal al snel merken hoe goed je je erbij voelt en dat het zelfs wat verslavend werkt. Laat ons weten hoe het voor jou heeft uitgepakt!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen