10 Meest Gestelde Vragen

Deel met vrienden

10 Meest Gestelde Vragen

Als je met het Shakeplus begint is het logisch dat je met een aantal vragen zit. Hoe maak je een shake eigenlijk precies klaar, en wat mag je allemaal wel en niet eten? Veel Shakeplussers vragen zich als ze beginnen dezelfde dingen af. De vragen die wij het meeste terug zien komen hebben wij hieronder voor jullie op een rijtje gezet.


Mag je fruit eten tijdens het programma?


Als je het afslankprogramma van Shakeplus volgt dan wordt je aangeraden koolhydraatarm te eten. Daarom raden wij ook koolhydraatarme tussendoortjes aan, deze bevatten meer eiwitten en vetten wat ervoor zorgt dat je beter en langer verzadigd bent. Af en toe wat fruit moet natuurlijk zeker kunnen, maar belangrijk is wel dat je dit beperkt en goed oplet welke vruchten je kiest. Zo bevat een banaan bijvoorbeeld 26 gram koolhydraten en een mango 40 gram koolhydraten! Dit is behoorlijk veel, kies daarom liever voor fruitsoorten die minder suiker bevatten. 

Een abrikoos bevat 1,9 gram koolhydraten, een schaaltje aardbeien van 100 gram bevat 5 gram koolhydraten, een schaaltje frambozen van 100 gram bevat 4,5 gram koolhydraten en een schaaltje watermeloen van 100 gram bevat 8 gram koolhydraten. Dit zijn een aantal meer verantwoorde keuzes.

Benieuwd naar verantwoorde tussendoortjes? Bekijk ze hier!


Hoe maak je een shake klaar?


Dit kan op veel verschillende manieren! De basis is twee maatschepjes shakepoeder gemengd met 250 ml halfvolle melk. In plaats van halfvolle melk kan je ook halfvolle yoghurt, kwark, lactosevrije melk of een plantaardige melkvariant gebruiken. Kies je voor plantaardige melk, zorg dan dat je altijd de gezoete variant neemt en dat de melk ongeveer hetzelfde aantal calorieën bevat als gewone melk.

Sommigen voegen graag fruit aan de shake toe. Dit kan je af en toe doen, maar zorg dan wel dat je een deel van de melk vervangt door water om zo de calorieën te compenseren. Wil je graag experimenteren? Bekijk dan onze shakerecepten!


Sinds ik Shakeplus gebruik is mijn stoelgang veranderd, help!?


Het kan voorkomen dat je vol goede moed aan Shakeplus begint, en al snel merkt dat je last krijg van een rommelende maag, vaak naar het toilet moet, of juist helemaal niet meer naar het toilet kan! Dit kan erg vervelend zijn en vragen oproepen.

In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door de hoge hoeveelheid vezels die de producten van Shakeplus bevatten. We hebben per dag 40 gram vezels nodig, maar als Nederlanders krijgen we massaal veel te weinig binnen. Als je deze vezels nu ineens wél binnenkrijgt moet je lichaam enorm wennen aan deze flinke omschakeling. Dit kan voor tijdelijke problemen met je darmen zorgen. Gelukkig is dit absoluut niet gevaarlijk, maar het kan wel vervelend zijn. Lees in ons blog hierover tips hoe hier het beste mee om te gaan.


Hoeveel val je gemiddeld per week af?


Veel van jullie zijn erg benieuwd hoe snel je ongeveer af zal vallen. Helaas valt hier niet veel over te zeggen omdat iedereen anders is. Hoe snel je gewicht verliest is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, lengte en geslacht, maar ook leefstijl is een grote factor. Werk je bijvoorbeeld als postbode en ben je dus de hele dag op pad, dan zal je een stuk sneller gewicht verliezen dan wanneer je op kantoor zit en met de auto naar werk gaat.

Het enige dat zeker is, is dat je door ons afslankprogramma te volgen minder calorieën binnenkrijgt dan je er verbrandt en toch een vol gevoel hebt waardoor je zeker afvalt. Lees hier meer over hoe je effectief vet verbrandt.


Mag je koffie drinken tijdens het programma?


Ja, je kan zeker koffie drinken. Eigenlijk kan je alle drankjes zonder calorieën (of met heel weinig calorieën) drinken. Let bij thee en koffie natuurlijk wel op dat je er geen suiker in doet, een zoetje kan eventueel wel. Neem ook mee dat koffie en thee cafeïne bevatten. Cafeïne is vochtafdrijvend en wat je juist wilt tijdens het afvallen is lekker gehydrateerd zijn.


Hoe lang doe je met 1 pot shakepoeder?


Een pot is goed voor 14 shakes, omdat je twee shakes per dag neemt doe je hier één week mee. Een bus kost €27,99, dit komt dus neer op €1,99 per shake. Bestel je meerdere potten tegelijk? Dan krijg je tot wel 20% korting! Bekijk hier al onze smaken.


Hoe werkt de shakebeker deluxe?


De Shakebeker deluxe heeft twee extra compartimenten. De twee bakjes onder de beker kan je losdraaien en in het bakje met het groene kruis kan je eventuele supplementen bewaren en verdelen, mocht je de beker meenemen naar bijvoorbeeld je werk. Het tweede bakje onder de beker is bedoeld om je shakepoeder in te bewaren. Zo kan je de shake ter plekke overal klaarmaken. Zie hier uitgebreide informatie over de shakebeker deluxe.


Hoe lang van tevoren kan je de shake bereiden?


Wij raden aan om de shake direct na het bereiden op te drinken. Dit omdat hij dan nog het lekkerste van structuur is. Wil je de shake graag de dag van tevoren al klaarmaken? Dan kan dat ook gewoon. Langer dan een dag van tevoren raden wij niet aan. Met de shakebeker deluxe neem je het poeder gemakkelijk apart van de melk mee en kan je de shake ter plekke klaar maken op werk.


Aan welke richtlijnen moet een tussendoortje voldoen?


Tijdens het afslankprogramma heb je twee momenten op de dag voor een tussendoortje. Je kan kiezen voor de Shakeplus eiwitreep of een van onze andere tussendoortjes. Maar natuurlijk is het soms leuk om af te wisselen, dus je eigen tussendoortjes samenstellen is dan een goede optie!

Maar waar moet je op letten, waar moet een tussendoortje aan voldoen? Eigenlijk is het heel simpel. Een tussendoortje moet laag zijn in koolhydraten en hoog in eiwitten en/of vetten. Ook is het belangrijk dat je tussendoortje tussen de 125 en 175 calorieën bevat. Een goed voorbeeld zou bijvoorbeeld zijn 2 gekookte eitjes, 30 gram noten of een volkoren boterham met magere vleeswaren. Lees hier de complete richtlijnen en meer voorbeelden.


Moet ik bij het afslankprogramma sporten om af te vallen?


Nee, het programma is zo gecreëerd dat je er niet bij hoeft te sporten om gewicht te verliezen. Bewegen helpt je natuurlijk wel om nóg sneller gewicht te verliezen. Dit kan zijn in de vorm van sporten, maar denk ook eens aan de fiets nemen in plaats van de auto, en de trap nemen in plaats van de lift. Doe je deze dingen elke dag? Dan telt dat snel op!

Wil je eens op een makkelijke manier beginnen met sporten? Probeer dan een van onze gratis korte workout video's die je lekker vanuit huis kan doen!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen