Wat Als Ik Eens Zondig?

Deel met vrienden

Wat Als Ik Eens Zondig?

Afvallen gaat altijd in ups en downs en nooit in een lineaire lijn waarin alles alleen maar gemakkelijk is. Vaak als we verleidingen niet hebben kunnen weerstaan zeggen we tegen onszelf: ik begin morgen, maandag of zelfs volgend jaar wel weer met gezond eten. Maar wat nou als dit opnieuw beginnen een terugkerend thema aan het worden is..?

Bekijk hier alle smaken van de Shakeplus shakes

Velen van ons hebben te maken met al deze stemmetjes in het hoofd. Herken jij dit en wil je graag weten hoe je met tegenslagen tijdens het afvallen om kan gaan? Lees dan snel met ons mee voor onze drie beste tips!

Weet dat afvallen met ups en downs gaat

Dit geldt niet alleen voor hoe strict jij je aan je dieet houdt, maar ook voor de weegschaal. Je kan nog zo goed je best hebben gedaan de afgelopen week met gezond eten en weinig snoepen, maar soms is het nou eenmaal zo dat er ondanks je inzet geen kilo af is!

Veel mensen raken hiervan ontmoedigd. Weet dat dit heel normaal is en dat het allerlei oorzaken kan hebben. Zo is het om te beginnen heel belangrijk je altijd op hetzelfde moment en op dezelfde manier te wegen (direct na het wakker worden, voor het eten en drinken en na het plassen). Lees hier precies hoe je jezelf het beste weegt en meet.


Daarbij kan het zijn dat je die week net wat meer vocht vasthoudt dan normaal. Probeer op deze momenten dus niet te overdenken en weet dat dit er allemaal bij hoort! Of het er nou aan ligt dat je net even extra hebt zitten snacken of het feit dat je extra vocht vasthoudt, blijf niet in negatieve gedachten hangen en ga gewoon lekker door!

Bekijk hier de shakes van Shakeplus

Wees lief voor jezelf en heb geduld. Dit is niet altijd makkelijk, maar zeg tegen jezelf dat je je best hebt gedaan en dat het resultaat dus zal volgen.

Denk niet zwart wit

Je kent het vast wel, je hebt een eetbui gehad en denkt bij jezelf: nu kan ik net zo goed doorgaan met ongezond eten want de dag is toch al verpest. De volgende dag voel je je schuldig en denk je, eigenlijk is deze hele week nu verpest dus ik begin maandag wel weer met mijn dieet.

Op dit soort momenten is het belangrijk dat je stopt met zwart wit te denken. Heb je meer gezondigd dan je had willen doen? Geen probleem! Accepteer dat dit soms nou eenmaal gebeurt en besluit om na die eetbui gewoon verder te gaan met gezond eten. Want zeg nou zelf, een eetbui over de week gezien is eigenlijk helemaal niet zo erg. Maar een dag lang of zelfs een hele week veel snoepen en snacken kan natuurlijk wel een groot effect hebben.

Bekijk hier de producten van Shakeplus

Het is dus belangrijk hier niet in te blijven hangen en verder te gaan. Wat in zo'n situatie helpt is om direct na een eetbui iets gezond te eten. Pak bijvoorbeeld een schaaltje gevuld met schijfjes komkommer en eet dit op, drink hier ook een glas water bij.

En wil je het voor jezelf extra makkelijk maken verleidingen te weerstaan en niet te veel te snoepen en snacken? Bekijk dan eens de shakes en tussendoortjes van Shakeplus. Zo heb je altijd iets klaarstaan en heb je van tevoren precies helder wat je dagelijks precies kan eten.

Schiet niet in de slachtofferrol

Je bent niet zielig, en je bent geen uitzondering! Dat is namelijk wat veel mensen wel van zichzelf denken wanneer ze net iets te veel hebben gegeten. 'Zij is zo slank, en ze hoeft er vast niet eens wat voor te doen!' Of 'Ik heb zo hard gewerkt vandaag, ik mag best deze chocolade wel eten'. Dit zijn allemaal voorbeelden van saboterende gedachten. Je praat jezelf aan dat je iets verdient, dat het afvallen je toch niet gaat lukken of dat afvallen gewoon niet voor jou is weggelegd.

Benieuwd naar de Shakeplus shakes? Bekijk ze hier!

Dit is allemaal niet waar! Dit praat je jezelf aan. Verander je mindset door elke keer dat je jezelf op deze manier saboteert je gedachten om te draaien. Bijvoorbeeld:

'Zij is zo slank, als zij dit kan dan kan ik het ook!'

'Ik heb hard gewerkt vandaag maar ik beloon mezelf niet door te snoepen. Dit geeft me tijdelijk een fijn gevoel, maar daarna voel ik me alleen maar rotter'
.

'Het afvallen gaat me zeker wel lukken, ik ben niet anders dan een ander mens. Ook ik kan verleidingen weerstaan.'

Wees trots op wat je al hebt bereikt en blijf positief denken!

Ben jij er klaar voor om nu echt naar je droomgewicht toe te werken? Houd jezelf dan niet langer voor de gek en ga ervoor! Wij van Shakeplus helpen je daar graag bij. Neem gerust eens per mail of telefonisch contact met ons op voor gratis advies van een van onze dietisten.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen