Waarom Consistent Zijn Belangrijk Is Tijdens Afvallen

Deel met vrienden

Waarom Consistent Zijn Belangrijk Is Tijdens Afvallen

De regels rondom afvallen verschillen hier en daar soms wat per adviseur, maar over het algemeen komt het altijd op hetzelfde neer. Het is belangrijk dat je niet te veel (ongezonde voeding) eet en als het kan voldoende beweegt.

Daarom kan je nog zo veel onderzoek doen naar wat nou precies wel en niet juist is om te eten of wat je het beste kan eten om bijvoorbeeld gespierd te worden, maar uiteindelijk is er rondom het afvallen maar één ding dat écht belangrijk is. Namelijk: consistentie.

En juist consistentie is voor velen erg lastig. Als de motivatie er is gaat het gemakkelijk maar zodra de motivatie weg is word het lastig het dieet vol te houden.

Shakeplus is een fijn hulpmiddel bij het afvallen omdat het goed vult én lekker en makkelijk is. Daarbij hoef je niet te veel na te denken over wat je moet gaan eten waar een hoop mensen veel baat bij hebben. Op deze manier is de consistentie makkelijker vol te houden.

Maar toch moet je het uiteindelijk zelf zien te doen, want zelfs als je afvalt met het gemakkelijke Shakeplus afslankprogramma zal je soms lastige momenten ervaren.

Dus hoe zorg je nou voor consistentie gedurende je hele afslankperiode (en natuurlijk ook daarna!)?


Er is één factor die hier een ontzettend grote rol in speelt, en dat is...

het zwart-wit denken

Je herkent misschien wel dat je iets slechts hebt gegeten en daarom besluit dat je net zo goed de hele dag je dieet aan de kant kan schuiven. Deze dag is nu namelijk 'verpest'.

Of je wilde vandaag gaan sporten, maar die vergadering liep iets uit waardoor je nu maar een half uurtje zou kunnen gaan sporten. Als je maar een half uurtje kan, dan kan je net zo goed helemaal niet gaan, praat je jezelf nu aan.

De gesprekken die je op deze momenten in je hoofd met jezelf voert zijn onterecht. Het is namelijk altijd beter om iets te doen dan niets. Perfectie bestaat niet, dus als je altijd maar zou moeten wachten op het moment dat vanaf nu alles perfect gaat dan kan je erg lang wachten. Een half uur sporten is beter dan niet sporten en één slechte maaltijd op een dag is beter dan de hele dag ongezond eten.

Bekijk hier alle Shakeplus producten

Daarbij voel je je beter en positiever als je toch die gezonde keuzes maakt. Komt er weer een smoesje in je hoofd op maar ga je toch naar de sportschool en besluit je voor de rest van de dag ook je gezonde dieet weer op te pakken? Dan zal het de volgende keer steeds makkelijker vanzelf gaan en zo ben je jezelf stapje voor stapje aan het herprogrammeren. Middels de consistentie zal je niet alleen afvallen maar ook een gezonde mindset creëren waardoor het steeds minder moeilijk wordt om gezonde keuzes te maken.

De sleutel tot succes is dan dus eigenlijk heel eenvoudig.

Stel een doel voor jezelf op, schrijf op welke stappen je moet nemen om dit doel te behalen en voer dit met consistentie uit (lees hier hoe je goede, realistische doelen opstelt). Eet je eens wat slechts? Sla je eens een keertje sporten over? Geen probleem! Zolang je het hierna gewoon weer oppakt. Op de lange termijn maken die kleine uitschieters namelijk niet uit en zal je gewoon afvallen en je doel bereiken.

Ben jij al met Shakeplus aan de slag of wil je er binnenkort misschien mee starten? Sluit je dan aan bij onze besloten Facebook supportgroep om in contact te komen met mede-Shakeplussers en elkaar zo te kunnen helpen en steunen! We zien je graag daar😊

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen