Zo Stel Je Realistische Doelen

Deel met vrienden

Zo Stel Je Realistische Doelen

Als je begint met afvallen en je voelt je gemotiveerd dan kan het heerlijk zijn om doelen op te stellen. Als de doelen die je stelt echter te hoog liggen of te ver in de toekomst liggen dan is de kans groot dat je snel ontmoedigd raakt en opgeeft.

Dit is een veelgemaakte valkuil, zorg dat je deze fout niet maakt!

Hoe stel je haalbare doelen op?


Jouw doelen zijn misschien wel...

  • Ik wil van kledingmaat 46 terug naar 38
  • Ik wil er weer uitzien zoals tien jaar geleden
  • Ik wil 15 kg afvallen

Het is normaal om lange termijn doelen te willen stellen, en hier is ook niks mis mee! Maar tijdens je afslankproces kan dit op momenten overweldigend en onhaalbaar voelen. Hiermee kan je jezelf flink saboteren. Om deze reden is het goed om altijd korte termijn doelen te stellen en dit de doelen te maken waar je je focus op legt.

Bijvoorbeeld: Over een maand wil ik 2,5 kg zijn afgevallen.

Vier alle kleine successen


Waarschijnlijk wil je uiteindelijk meer dan 2,5 kg afvallen, dus als je deze 2,5 kg kwijt bent zet je je volgende korte termijn doel. Elke keer dat je je doel hebt behaald beloon je jezelf. Vier dit moment bijvoorbeeld samen met een vriendin of trakteer jezelf elke keer op een fijne yogales.

Het is heel belangrijk dat je deze kleine successen viert en niet wacht totdat je je uiteindelijke doel hebt bereikt voordat er iets gevierd mag worden!

Houd die lange termijn doelen dus zeker in je achterhoofd, maar focus je verder volledig op je korte termijn doelen.

Wees je bewust van saboterende gedachten


Betrap jij jezelf er soms op een van de volgende gedachten te hebben?

  • 'Ik ben pas weer blij met mezelf als ik mijn einddoel heb behaald.'

  • 'Als ik maar 0,5 kg per week afval dan kan ik net zo goed stoppen.'

Als je jezelf op dit soort gedachten betrapt, zet dit dan om naar:

  • 'Ik moet mijn korte termijn doelen vieren en blij zijn met alle vorderingen die ik maak! Vooruitgang is altijd beter dan stilstaan of zelfs achteruit gaan. Trots zijn is goed voor mijn zelfvertrouwen en ik word er blij van.'

  • 'Wat maakt het uiteindelijk uit hoe lang het heeft geduurd om mijn doel te bereiken? Het belangrijkste is dat ik elke dag mijn best doe een stapje dichter bij een zo gezond mogelijk leven te komen.'


    Gebruik onderstaande weekplanning om het plannen nóg makkelijker te maken! Print hem en vul de planner per week gemakkelijk in:

Besef je goed dat je het afvallen veel makkelijker voor jezelf maakt als je je focust op je korte termijn doelen. Je zal zien dat je het op deze manier zo veel beter volhoudt!

Wil je het naast deze tips over het opstellen van doelen ook gemakkelijker maken met betrekking tot je dieet? Probeer dan eens het afslankprogramma van Shakeplus. Hierbij hoef je niet te veel na te denken over boodschappen en wat te eten en het is nog heerlijk ook!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen