Vier Dieetmythes Ontkracht

Deel met vrienden

Vier Dieetmythes Ontkracht

We worden doodgegooid met ontzettend veel feiten, weetjes en tips rondom voeding, het internet staat er vol mee! Maar vaak zien we ook tegenstrijdige berichten. Hieronder delen we vier punten met je waar de meningen nogal eens over verdeeld zijn om voor eens en voor altijd te weten wat nu precies de waarheid over deze onderwerpen is. Lees je snel mee?

Bekijk hier alle producten van Shakeplus!


Vetarm eten is de beste manier om gewicht te verliezen

Hoewel het verminderen van de vetinname kan helpen bij het verminderen van de calorie-inname, is het belangrijk om te onthouden dat niet alle vetten gelijk zijn.

Onverzadigde vetten, zoals die gevonden worden in noten, zaden, avocado's en vette vis, zijn belangrijk voor een gezond dieet en kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en het cholesterolgehalte te verlagen. Essentieel dus om hier voldoende van binnen te blijven krijgen!

 

Koolhydraten maken je dik

Het is waar dat sommige koolhydraatbronnen, zoals bewerkte granen en suikers, lege calorieën bevatten en weinig voedingsstoffen bieden. Maar gezonde koolhydraatbronnen, zoals fruit, groenten, volle granen en peulvruchten, zijn belangrijke bronnen van vezels, vitaminen en mineralen die bijdragen aan een gezond dieet. Het gaat erom de juiste koolhydraten te kiezen en te matigen in de hoeveelheid die je eet.

Let dus zeker op dat je niet te veel koolhydraten eet en als je wilt afvallen kan je dit nog iets verlagen. Maar het is niet nodig ze volledig uit je dieet te bannen. Lees hier 7 voordelen van het consumeren van minder koolhydraten. 

Wil jij graag je koolhydraten beperken? Probeer dan de shakes van Shakeplus eens, zo krijg je alle nutriënten binnen die je misloopt door te minderen op koolhydraatbronnen als fruit, granen en peulvruchten.

Detox-diëten helpen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen

Detox-diëten worden vaak gepromoot als een manier om het lichaam te ontdoen van gifstoffen, maar er is weinig wetenschappelijk bewijs dat deze diëten effectief zijn. Het lichaam heeft al een natuurlijk detoxificatieproces dat wordt uitgevoerd door de lever, nieren en darmen. Een gezond dieet met voldoende water, vezels en voedingsstoffen kan dit natuurlijke proces ondersteunen.

Bekijk hier de shakes van Shakeplus

Alle calorieën zijn gelijk

Hoewel het waar is dat calorieën de energie leveren die het lichaam nodig heeft om te functioneren en een calorie uit een appel in principe hetzelfde is als een calorie uit een koekje, zijn niet alle calorieën gelijk in termen van hun effect op het lichaam. Dit komt omdat er naast de calorieën nog andere stoffen die rollen spelen bij hoe het voedsel wordt opgenomen.

Voedingsmiddelen met veel vezels, eiwitten en gezonde vetten kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, de spijsvertering te bevorderen en het lichaam langer vol te houden dan voedingsmiddelen die rijk zijn aan geraffineerde suikers en verzadigde vetten. Het is belangrijk om je te richten op het eten van gezonde, voedzame voedingsmiddelen om een gezond gewicht te behouden.


Dat er zo veel misvattingen rondom voeding zijn is niet zo gek, dit komt omdat het vaak niet volledig zwart wit is zoals je in een aantal punten hierboven kan teruglezen! Wil je graag met je gezondheid aan de slag gaan? Probeer dan de shakes van Shakeplus eens uit, ze zorgen voor een vol gevoel en bevatten ontzettend veel vitamines en mineralen voor dat extra beetje energie!

Bekijk hier ook de andere Shakeplus producten, zoals onze heerlijke repen!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen