Verander Je Mindset En Kom Eindelijk Op Streefgewicht!

Deel met vrienden

Verander Je Mindset En Kom Eindelijk Op Streefgewicht!

Afvallen is niet voor iedereen even makkelijk. Herken jij je erin dat je al 1000 pogingen hebt gewaagd, maar toch elke keer weer terugvalt in je oude patroon?

Dit betekent dat je een verkeerde mindset betreft afvallen hebt.

Jij reageert simpelweg anders op bepaalde gedachten en situaties dan iemand die wél gemakkelijk slank blijft.

Hieronder lees je in welke punten jij van die persoon verschilt en hoe je dit voor eens en voor altijd verandert, zodat nu ook jij je doel behaald en behoudt!

Bekijk hier alle shakes van Shakeplus!

Honger versus trek


Verwar jij honger wel eens met trek? Het is belangrijk dat je goed onderscheid weet te maken tussen honger en trek. Heb je bijvoorbeeld zin om iets te eten maar heb je zojuist nog gegeten? Laat het dan staan. Je hoeft niet te eten direct als je maag leeg voelt en je de drang voelt om te eten.

Jezelf niet voor de gek houden


Mensen die moeite hebben met afvallen en op gewicht blijven zijn er vaak erg goed in zichzelf dingen over eten aan te praten. Denk maar eens terug aan de momenten dat je bezig was met gezonder leven en jezelf moest weerhouden van te veel ongezond eten. Heb je wel eens smoesjes bedacht om toch dat extra koekje, taartje of stukje pizza te pakken?

Vaak zijn dit gedachten als; ik eet het alleen vandaag, het is gratis, iedereen eet het, ik voel me rot dus het maakt me niet uit.. Herken jij zulke gedachten? Dan is het belangrijk dat je stopt met jezelf op deze manier voor de gek te houden als je succesvol op gewicht wilt blijven. Lees in onze blog hierover precies hoe je dit stap voor stap aanpakt!

Voorkom emotie-eten


Zoek jij naar eten als je je rot voelt? Of misschien wel als je je verveelt? Eten kan je aandacht afleiden van negatieve gevoelens en het kan je kalmeren. Dit goede gevoel duurt echter maar eventjes. Zodra je het op hebt zijn je problemen niet weg en heb je extra calorieën binnen. Dit is schadelijk voor je zelfvertrouwen en je voelt je nog slechter dan ervoor.

Bekijk hier de gezonde shakes van Shakeplus!

Leer jezelf aan op andere manieren afleiding te zoeken. In plaats van emotie-eten ga je bijvoorbeeld breien, een rondje wandelen of doe ontspanningsoefeningen. En merk je dat je jezelf saboteert? Merk dit dan op en ga er niet in mee. In plaats van te denken: ‘Ik ben zielig, ik heb de hele dag gewerkt dus ik mag nu wat eten.’ zeg je tegen jezelf: ‘Ik heb er niks aan om dit te eten. Hierna voel ik me alleen maar slechter en alle kleine beetjes tellen.’

Voel je niet hulpeloos als je aankomt


Als je wat aankomt, beschouw dit dan niet als een ramp. Let de dagen erna gewoon extra op en er is niks aan de hand. Vertrouw erop dat je de juiste beslissingen kan nemen over wat en hoeveel je eet. Als je tijdens een etentje wat meer hebt gegeten dan normaal, vertrouw er dan op dat je je daarna weer kan beheersen. Zwart-wit denken is voor veel mensen een van de hoofdredenen dat ze moeite hebben met afvallen. Lees hier uitgebreider wat het precies is en hoe je ervan af komt.

Als je dit een tijdje volhoudt groeit je zelfvertrouwen hierin. Als het dan een keertje misloopt weet je op een gegeven moment dat je je gewicht zo weer in de hand hebt!

Bekijk hier al onze tussendoortjes en shakes!

Stop niet volledig met je ‘dieet’ nu je op gewicht bent


Als je op je streefgewicht bent en dus klaar bent met je dieet is het belangrijk dat je je manier van denken en doen betreft voeding aanpast. Ga niet meer terug naar hoe je leefde voordat je aan je dieet begon, want dan krijg je weer dezelfde resultaten.

Als je je mindset wilt veranderen zal je blijvend met bovenstaande punten aan de slag moeten gaan. Je zal zien dat je mindset op een gegeven moment daadwerkelijk is veranderd en het vanzelf zal gaan!

Wil je graag wat extra hulp? Onze coaches van Shakeplus staan altijd gratis voor je klaar! Bel of mail ons gerust voor gratis advies van onze experts.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen