Vakantie Of Feestje Gehad? Zo Pak Je Je Dieet Weer Op!

Deel met vrienden

Vakantie Of Feestje Gehad? Zo Pak Je Je Dieet Weer Op!

Feestjes en vakanties. Ontzettend leuk, maar helaas minder goed voor je dieet! Veel mensen vinden het lastig hier een juiste balans in te vinden. Herken jij jezelf hierin? Is niet aankomen tijdens vakantie voor jou een lastig punt? En raak je die kilo's niet kwijt door alle feestjes in het weekend?

Lees dan snel mee, wij geven je tips waarmee je zorgeloos naar dat feestje kan en op vakantie kan gaan! Zolang je een plan hebt, komt het helemaal goed met je gewicht!

Bekijk hier de shakes van Shakeplus!

De meeste mensen komen 1 kg per week aan op vakantie. Het andere leef- en eetpatroon heeft tot gevolg dat je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Het is belangrijk dat je het goede ritme zo snel mogelijk na terugkomst weer oppakt. De eerste dagen kan dit lastig zijn, omdat je lichaam waarschijnlijk meer behoefte heeft aan koolhydraten. Probeer hierin door te zetten en die juist niet te veel te nemen. Wacht niet tot de eerste maandag na je terugkomst maar begin direct zodra je weer thuis bent. Een goede methode om snel weer terug in balans te komen is het inlassen van een “shake-week”. Je volgt dan een week of twee het Shakeplus programma om op je ideale gewicht te komen.

Hetzelfde geldt als je een feestje hebt gehad. Als je volgens de 80-20 regel leeft, dan is er weinig aan de hand. Dit houdt in dat je voor 80% gezond eet en voor 20% zondigt!

Tijdens vakantie of een feestje is het belangrijk dat je de volgende punten meeneemt om ervoor te zorgen dat je de schade niet te ver laat oplopen.

Benieuwd naar Shakeplus? Bestel de shakes hier.


 • Plan van tevoren in hoeveel/wat je gaat eten en drinken

  Het is prima om iets meer te eten dan normaal, maar plan het in. Zo voorkom je dat je meer naar binnen werkt dan je doorhebt, dit is wat er anders namelijk gaat gebeuren. Kies er bijvoorbeeld voor om 25% meer calorieën te eten dan je normaal doet.


 • Ga je naar een restaurant?

  Bekijk dan van tevoren vast online het menu, zo kan je gemakkelijker een juiste keuze maken.


 • Bereid je voor op eventuele ondermijnende gedachten

  Je gaat waarschijnlijk dingen denken als: het kan geen kwaad, het is maar voor deze ene keer, ik begin morgen weer etc.
  Schrijf tegengedachten op een briefje, bijvoorbeeld: Het kan wél kwaad, alle kleine beetje tellen bij elkaar op en zorgen ervoor dat ik te zwaar en ongezond zal zijn.  
  Lees je opgeschreven redenen goed door voordat je gaat en neem het eventueel ook mee.

Bestel Shakeplus hier

De volgende punten gelden specifiek voor op vakantie.

 • Sta jezelf iedere dag een paar honderd extra calorieën toe.
 • Volg iedere dag je gewone plan, maar gun jezelf op een aantal momenten iets extra’s.
 • Blijf iedere dag je dieet volgen, en gun jezelf op de laatste dag wat meer extra’s.
 • Zorg voor lichaamsbeweging.
 • Ga voor een brunch i.p.v. ontbijt en lunch.
 • Neem zelf eten mee voor tijdens de vlucht, autorit etc.

Op deze manier kom je misschien een klein beetje aan, maar niet veel. Want helemaal niet aankomen tijdens vakantie.. later we eerlijk zijn, dat is bijna onhaalbaar!

Merk je op dat je het na je vakantie of feestje toch lastig vindt om weer op schema te komen? Zorg dan dat je een goede coach/buddy beschikbaar hebt die je even een peptalk kan geven. Even weer die motivatie om de juiste keuzes te maken. Wij zijn altijd telefonisch en per mail bereikbaar voor dat extra beetje support.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen