Is 's Avonds Laat Eten Slecht?

Deel met vrienden

Is 's Avonds Laat Eten Slecht?

Kom je aan als je 's avonds laat nog eet? Dit is een vraag die door steeds meer mensen wordt gesteld, omdat er steeds meer over wordt gesproken. Maar is dit nou eigenlijk zo of niet?

's Avonds laats snacken, of zelfs gewoon eten, maakt het een verschil? Het blijft een beetje vaag en onduidelijk. Dit komt omdat er eigenlijk nog helemaal niet veel onderzoek naar gedaan is. Er zijn een aantal onderzoeken die aantonen dat je inderdaad aan zou komen van eten 's avonds na 8 uur, echter niet voldoende (gecontroleerde) onderzoeken om ook aan te tonen dat 's avonds en 's nachts snacken of eten daadwerkelijk invloed heeft op je gewicht. Voordat we hier een juiste conclusie uit kunnen trekken is er eerst meer gecontroleerd onderzoek nodig.

Wees nu niet direct bang dat je totaal verkeerde eetgewoonten hebt. Het gaat er vooral om dat je niet meer calorieën op een dag eet dan je er verbruikt. Dit zorgt er namelijk zeker voor dat je aankomt. Eet je wel meer calorieën dan je er op de dag verbrandt? Dan slaat je lichaam deze overtollige calorieën op als lichaamsvet en word je dus zwaarder. Hoeveel calorieën je per dag precies nodig hebt is per persoon verschillend. Ben jij benieuwd naar wat jouw persoonlijke caloriebehoefte is? Bereken het hier!

En wil jij middels Shakeplus aan je gewicht werken? Neem dan snel een kijkje naar onze gezonde shakes en tussendoortjes.

Als je 's avond trek krijgt kan je dus best wat eten! Kies natuurlijk wel voor een verantwoord tussendoortje en bewaar het snacken (en de alcohol) voor de speciale momenten 😊

Meer info over onze gezonde tussendoortjes en de Maaltijdshakes van Shakeplus en bestellen kan via de website. En wil jij graag aan je eetgewoonten werken? Bel of mail ons dan gerust voor gratis advies van een van onze diëtisten!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen