Hoe Ga Je Stress Eten Tegen?

Deel met vrienden

Hoe Ga Je Stress Eten Tegen?

Vaak eten we omdat ons lichaam voedsel nodig heeft. Maar misschien nog wel vaker om redenen die niks met ons lichaam te maken hebben. Zo kan je gaan eten uit verveling, omdat je moe bent of omdat je stress hebt. Deze laatste komt heel vaak voor. Zonde, want meestal zijn het ook niet de meest gezonde voedingsmiddelen die op deze momenten worden gegeten. Gelukkig zijn er trucjes om dit beter in de hand te hebben! Wil jij weten hoe je je stress goed beheert en daarmee dus ook gelijk stress eten tegen gaat? lees dan verder!

Vandaag de dag heeft bijna iedereen wel te kampen met stress, de ene persoon meer dan de andere. Deze stress komt veelal voort uit psychische problemen en heeft tegenwoordig bijna niet meer te maken met werkelijk gevaar. De stress van vandaag komt voornamelijk uit onze gedachten.

Als je stress ervaart maakt je lichaam automatisch stresshormonen aan. In kleine hoeveelheden kan dit soms nuttig zijn, bijvoorbeeld wanneer je een deadline hebt. Als je echter te lang last blijft hebben van stress, dan kan dit uiteindelijk erg schadelijke gevolgen hebben.

Hieronder hebben wij een aantal tips om een rijtje gezet waarmee je de stress in je leven flink kan verminderen:


Wees niet perfectionistisch


Herken jij jezelf erin dat nooit iets goed genoeg is en het altijd beter kan? Dan is de kans groot dat je hier, bewust of onbewust, stress van ervaart. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer dit los te laten. Spreek bijvoorbeeld van tevoren met jezelf af hoe lang je met een bepaald project bezig gaat zijn en overschrijd deze tijd niet omdat het in jouw ogen nog niet perfect genoeg is.


Neem rust


Klinkt voor de hand liggend en iedereen is hier wel van op de hoogte, maar helaas zijn er maar weinigen onder ons die daadwerkelijk genoeg rust pakken. Begin bijvoorbeeld met het verminderen van je telefoongebruik. Velen zien door social media scrollen als ontspannen, dit is helaas vaak juist niet het geval. Bekijk je de hele dag op social media wat er allemaal gaande is in de wereld, wil je de hele dag bereikbaar zijn of de wereld laten weten wat je aan het doen bent? Onbewust kan dit ook leiden tot stress. Zorg dat je mind vaker rust krijgt. Wat kan je dan doen om tot rust te komen? Zorg voor stilte! Maak dus bijvoorbeeld een mooie wandeling in de natuur, lees een boek of ga mediteren.


Kijk positief naar het leven


Als je vaak een negatieve kijk op dingen hebt kan dit een grote factor zijn in het zorgen voor stress in jouw lichaam. Uiteraard voelt niemand zich 100% van de tijd helemaal happy, maar weet jij van jezelf dat je best vaker wat vrolijker zou kunnen zijn? Probeer hier dan aan te werken. Elke keer dat je merkt dat je een negatieve houding hebt, probeer dan op jezelf in te praten en de positieve kanten uit de situatie te zien!


Houd je agenda leeg


Tegenwoordig zijn we met zijn allen drukker dan ooit tevoren. Naast werk, sporten en het gezinsleven wil je natuurlijk ook graag vriendschappen onderhouden. Weet echter dat je echt niet overal maar ja op hoeft te zeggen! Heb je deze week drie verjaardagen en heb je daardoor het gevoel in een burnout terecht te komen? Denk dan nog eens goed na wat er nou echt belangrijker is, dat jij bij al deze verjaardagen aanwezig bent of dat je goed in je vel zit?


Wil jij minder stress rondom afvallen? Niet meer hoeven nadenken wat je nou weer moet eten, minder last hebben van eetbuien en vaste fitness video's? Kijk hier dan eens naar ons afslankprogramma. 

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen