Checklist Gezond Afvallen

Deel met vrienden

Checklist Gezond Afvallen

Afvallen kan je op verschillende manieren doen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan crashdiëten, maar je kan het ook op een verantwoorde manier aanpakken! Hoe zorg je er nu voor dat je op een verantwoorde manier afvalt en je de kans op een blijvend gezond gewicht zo groot mogelijk maakt? Om dat te bereiken is het van belang dat je je aan een aantal vuistregels houdt, hieronder bespreken we deze + de redenen erachter.

Wees geduldig


Negen van de tien keer als men start met afvallen dan willen ze de kilo’s er het liefst zo snel mogelijk vanaf zien vliegen. Weet dat dit helemaal niet altijd even goed is! Hoe geleidelijker je afvalt, hoe groter de kans dat je je uiteindelijke gewicht op de lange termijn ook goed weet te behouden.

Bovendien kan het zo zijn, afhankelijk van de voeding die je eet, dat je een tekort aan bepaalde nutriënten oploopt en spiermassa verliest. Als je het afslankprogramma van Shakeplus volgt zal dit echter niet snel het geval zijn, aangezien de shakes boordevol eiwitten, vitamines en mineralen zitten.

Bestel hier jouw Shakeplus producten 

Bereken je caloriebehoefte


Als je gaat afvallen is het van belang dat je weet hoeveel calorieën jij per dag nodig hebt. Natuurlijk kan je uitgaan van het gemiddelde, maar het beste is om achter jouw persoonlijke caloriebehoefte te komen. Wil je weten hoe je dit doet? Lees hier ons blog hierover. Zodra je weet wat jouw dagelijkse behoefte is kan je hier op inspelen. Zo is het zo dat als je 500 calorieën onder jouw behoefte gaat zitten, je per week ongeveer 0,5 kg afvalt.


Kom in beweging!


We weten het allemaal, door meer te bewegen verbrand je meer calorieën en gaat het afvallen dus een stuk gemakkelijker. Bovendien maak je een hoop gelukshormonen aan door te bewegen, wat er o.a. voor zorgt dat je sneller gemotiveerd blijft om verder te gaan met je afslankproces. Heb je altijd moeite gehad met sporten? Ga dan op zoek naar iets dat je écht leuk vindt om te doen. Het is bewezen dat je het dan veel beter volhoudt. Vind je fitnessen maar saai? Maak dan elke dag een wandeling door een park in de buurt, of zet thuis muziek op en ga lekker 30 minuten dansen!


Verander je leefstijl


Om gewicht te verliezen en uiteindelijk op gewicht te blijven is het belangrijk dat je aanpassingen in je leefstijl maakt. Zo moet het dagelijks te veel snoepen écht uit je leefstijl worden verwijderd wil je blijvend resultaat boeken. De shakes van Shakeplus kunnen je een goed handje op weg helpen met het veranderen van jouw leefstijl! Benieuwd naar de smaken?

Bestel hier jouw Shakeplus producten 

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen