Afvallen: 10 Spelregels

Deel met vrienden

Afvallen: 10 Spelregels

Om af te vallen, je nieuwe gewicht te behouden en energiek te zijn, zijn er een aantal spelregels. Eet en drink niet meer calorieën dan je lichaam nodig heeft, maak verantwoorde keuzes, beweeg voldoende, drink water en geniet af en toe wat de lekkere dingen in het leven. Klinkt eenvoudig, maar hoe en waarom leggen we hieronder verder uit.

In dit blog lees je meer over het principe achter effectief vet verbranden.

 

Afvallen: 10 Spelregels

 

1. Eet eiwitrijk 

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor je lichaam en heb je dagelijks voldoende nodig. Een Shakeplus maaltijdshake bevat al meer dan 20 gram eiwitten! Andere producten die goed zijn om in je eetpatroon te hebben zijn: mager vlees, kip, vis, zuivel, eieren en bijvoorbeeld tofoe of vegetarische stukjes.

 

2. Eet verdeeld over de dag

Voor je lichaam is het prettiger om verdeeld over de dag kleinere hoeveelheden eten binnen te krijgen. Neem dus naast de 3 hoofdmaaltijden gerust 1 of 2 voedzame tussendoortjes gedurende de dag. Zo blijft je energie op peil en krijgt je lichaam de tijd om alles te verwerken.

 

3. Shakeplus maaltijdshakes en tussendoortjes

De maaltijdshakes van Shakeplus bevatten alles wat je nodig hebt. Eiwitten, vezels, gezonde vetten, vitaminen en mineralen, maar zijn laag in calorieën. Ideaal om de dag mee te beginnen. Met 210 calorieën beperk je je calorie-inname terwijl je wel veel bouw- en voedingsstoffen binnenkrijgt. 

 

4. Beperkt de koolhydraten

Vooral producten met veel koolhydraten zoals wit brood, pasta, rijst, aardappelen, gebakjes, koekjes, snoepgoed en frisdrank wil je zoveel mogelijk beperken. Als je bij je avondmaaltijd toch wat koolhydraten wilt, kies dan voor bruine rijst, volkoren pasta of zoete aardappel en niet meer dan 20% van je bord.

 

5. Eet voldoende vezels

Vezels zijn erg belangrijk voor je gezondheid. Ze helpen je darmen te reinigen, geven je een vol gevoel en helpen met afvallen. Shakeplus heeft Vezels en Vitaminen die je helpen met afvallen en meer energie. De werking van dit product is wetenschappelijk bewezen en een uitstekende aanvulling in je eetpatroon.

Andere vezelrijke producten zijn volkoren producten, havermout, peulvruchten en verse groente. 

 

6. Drink minimaal 2 liter water per dag

Water drinken is echt heel belangrijk voor je lichaam. We bestaan voor het grootste deel uit water. Drink dus dagelijks minimaal 2 liter water om de afvalstoffen goed te kunnen afvoeren. Water bevat 0 calorieën, maar helpt wel om een gevuld gevoel te hebben, waardoor je minder snel teveel zult eten. 

Lees in dit blog meer waarom water essentieel is.

TIP: Vind je 2 liter water drinken lastig? Wissel af met groene thee of kruidenthee.

water drinken

 

 7. Zorg voor voldoende vitaminen en mineralen 

Als je dagelijks een Shakeplus maaltijdshake neemt, ben je al een heel eind op weg. Voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen is erg belangrijk, als je te weinig neemt, kan dit nadelig werken voor het afslankproces. Uiteraard is het ook belangrijk om veel verse groenten te eten.

 

8. Houd je lichaam in balans

Het is heel belangrijk om je lichaam in balans te houden. Vooral voedingsmiddelen met veel suiker, vet of bijvoorbeeld alcoholische drankjes zijn een aanslag op je lichaam. Om je lichaam te helpen in balans te blijven, is het belangrijk om voldoende verse groente te nemen. Een Shakeplus maaltijdshake zorgt voor een groot deel van de benodigde vitaminen, mineralen en vezels voor de juiste balans.

 

9. Beweeg!

Bewegen is altijd goed, je verbrandt meer calorieën, helpt je spieren in vorm te houden en geeft meer energie. Dit betekent niet dat je meteen uren in de sportschool hoeft door te brengen. Begin eens met wat vaker een stukje wandelen, fietsen of doe oefeningen in je eigen huis. Met 10 minuten op een dag kun je al een verschil maken! Doe wat je kunt en luister goed naar je lichaam.

Probeer deze leuke fitness oefeningen bijvoorbeeld eens uit.

 

10. Ontspan en relax

We hebben altijd van alles te doen in ons leven. Werk, gezin, sporten, hobby's, het huishouden, noem maar op. Als je altijd druk bent, kan dit ten koste gaan van je humeur. Je voelt je gestrest of humeurig en dit kan er voor zorgen dat je makkelijk naar iets ongezonds grijpt. 

Neem rustig de tijd om te ontspannen, of dat nou een kwartiertje voor jezelf is met een kopje thee of een flinke wandeling maken en je telefoon thuis laten, maakt niet uit. Doe wat jou gelukkig maakt, dat ben je toch zeker waard?

 

Heb je het hele blog doorgelezen? Super! Hopelijk heb je voor jezelf punten kunnen vinden waarin je kunt verbeteren op weg naar een gezondere, fittere en gelukkigere jij. Het maakt niet uit waar je mee begint, als je maar begint. Meerdere kleine aanpassingen kunnen al heel veel voor je doen. Succes, je kunt het!

Shakeplus ook uitproberen? Start met een proefpakket XL met 40% korting!

Proefpakket XL

 

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen