Water! Essentieel Voor Een Gezond Lichaam

Deel met vrienden

Water! Essentieel Voor Een Gezond Lichaam

Iedereen heeft het vast wel eens gehoord. Drink iedere dag 2 liter water. Maar wie komt daar nou iedere dag aan? En waarom is het nou precies zo belangrijk? Op die vragen lees je hier het antwoord.

Waarom water?

Een menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Dat water in je lichaam wordt onder andere gebruikt om afvalstoffen af te voeren, voedingsstoffen te vervoeren en je lichaamstemperatuur te reguleren. Geen onbelangrijke zaken dus! Je zult begrijpen dat als je lichaam een tekort aan water heeft, deze functies niet optimaal uitgevoerd kunnen worden. Om te zorgen dat je lichaam voldoende water bevat om goed te kunnen functioneren is het dus van groot belang om je water te "verversen".

Een lichaam kan zichzelf het beste schoonmaken met puur water, dus dranken als koffie, thee en sappen, die natuurlijk wel water bevatten, zijn daar minder geschikt voor omdat ze bijvoorbeeld cafeïne of suikers bevatten. Je hebt dagelijks zo'n 2 liter puur water nodig om je lichaam gezond te houden. Nou vinden de meeste mensen een glas water niet het lekkerste drankje. Hoe kun je dan toch zorgen dat je er genoeg van drinkt?

Bestel hier jouw Shakeplus producten 

Maak water drinken routine!

Om te zorgen dat je iedere dag aan de aanbevolen 2 liter water komt, is het zaak om er routine van te maken.

  • Begin de dag met een halve liter water. In je slaap is je lichaam druk bezig met herstel- en schoonmaakwerkzaamheden. Dat is de reden dat ochtendurine zo donker is, het zit vol met afvalstoffen die je lichaam 's nachts heeft afgevoerd. Het lichaam verliest daar vocht bij, dus het is erg belangrijk om dat zo snel mogelijk weer aan te vullen. Met een halve liter water in de ochtend ben je al goed op weg naar de 2 liter.

  • Neem gedurende de dag bij elke maaltijd een flink glas water en drink voor het slapen gaan voldoende voor de nachtelijke schoonmaak. Maak daar routine van en je hoeft over de dag verspreid nog maar 2 a 3 glazen te drinken! Dat is heel goed te doen.

  • Vind je water maar saai? Maak het jezelf makkelijker door er wat schijfjes citroen en/of een paar muntblaadjes in te doen, zo heeft het water een smaakje waardoor je het makkelijker weg drinkt. Houd je meer van warme drankjes? Neem dan een kop groene thee of kruidenthee.

Hopelijk helpen deze tips jou om er een gewoonte van te maken. Succes!

Bestel hier jouw Shakeplus producten 

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen