5 Tips Om Minder Koolhydraten Te Eten

Deel met vrienden

5 Tips Om Minder Koolhydraten Te Eten

We hebben elke dag koolhydraten nodig maar helaas krijgen we er tegenwoordig massaal veel te veel van binnen. Er bewust voor kiezen minder koolhydraten te eten is dus een slimme zet. Helaas kan dit nog flink lastig zijn.

De producten van Shakeplus bevatten weinig koolhydraten en veel eiwitten, hierdoor ben je goed en lang verzadigd! En ook met de volgende vijf tips helpen we je een zetje op weg bij je koolhydraatarme dieet, op een manier waarop je het amper doorhebt. Lees snel mee!

1. Kies je sauzen verstandig uit

De ene saus kan heel veel koolhydraten bevatten, de andere weer veel minder koolhydraten. Merk je dat je best vaak naar een saus grijpt? Maak dan de juiste keuzes in het kiezen van de beste saus. Als we bijvoorbeeld een kijkje nemen naar Heinz ketchup dan zien we dat deze saus 23 gram koolhydraten per 100 gram bevat. Dit betekent dus dat deze ketchup voor bijna een kwart uit suikers bestaat! Niet zo passend binnen een koolhydraatarm dieet.

Per merk kan het koolhydraatgehalte wel wat verschillen, dus wil je toch echt voor ketchup gaan? Check dan altijd even de hoeveelheid koolhydraten per merk op het etiket.

Maar wil je écht een verschil maken met minder koolhydraten? Kies dan voor sauzen als mosterd, azijnen, citroensap en specerijen! En ben je nog op zoek naar koolhydraatarme tussendoortjes? Bekijk dan de tussendoortjes van Shakeplus.

2. Gebruik alternatieven

Met een spiralizer tover je je groenten in een handomdraai om in noodles! Je kan hier bijvoorbeeld courgettes, wortels of bieten voor gebruiken. Heb je thuis geen spiralizer? Snijd dan je groenten gewoon met een mes in dunne noodlevormige reepjes of gebruik een dunschiller. Ben je nog op zoek naar een lekker recept waar je deze noodles door kan verwerken? Probeer dan onze courgetti met zalm.

Nog een optie om middels het vervangen van granen door groenten minder koolhydraten binnen te krijgen is het gebruiken van bloemkool als rijst. Simpel, doe de bloemkool even in een blender of rasp het. Voilà! Ook hier hebben wij een recept voor, namelijk heerlijke bloemkoolrijst met kip en groenten.

3. Eet meer groene bladgroenten

Meer groenten aan je maaltijd toevoegen is een slimme manier om meer volume en voedingswaarde toe te voegen zonder dat je de koolhydraten erg verhoogt. Kies vooral voor groene groenten zoals broccoli of spinazie.
Daarbij is het sowieso altijd goed het gehalte groenten in je dieet te verhogen! Groente is een uitstekende bron van hoge gehaltes essentiële nutriënten. Heb je moeite met het binnenkrijgen van voldoende groenten? Dan zijn de shakes van Shakeplus. een makkelijk alternatief om toch op een gezonde en lekkere manier aan al je nutriënten te komen!

4. Gebruik groenten als wrap

Gebruik bijvoorbeeld een blad ijsbergsla als een taco of als wrap. Romaine sla of een andere bladgroente kan natuurlijk ook. Naast dat het koolhydraatarm is, is het ook nog eens heerlijk fris en smaakvol!

5. Gebruik noten als paneerlaag

Paneer jij, bijvoorbeeld je kip, wel eens met een laagje broodkruimels? Probeer dit dan eens te doen met gehakte noten! Pistache, pecan, walnoten, amandelen.. kies jouw favoriete noot en ga hier lekker mee aan de slag. Zorg dat de noten heel erg fijngehakt zijn (maar niet zo klein dat het een poeder wordt) en druk de kip in de notendip zodat het vast blijft plakken. Doe het zo in de oven en voilà!

Met welke van bovenstaande tips ga jij aan de slag? Maak een foto van jouw resultaat en tag ons op social media zodat we mee kunnen genieten:) En wil je nou écht koolhydraatarm gaan eten? Check hier dan onze makkelijke en lekkere shakes en snacks!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen