Vis-Kokos Curry

Deel met vrienden

Vis-Kokos Curry

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Calorieën: 476 per portie

Dit exotische gerecht is makkelijk op tafel te zetten en is een feestje om op te eten! Heerlijk met zilvervliesrijst, maar je zou ook bruine rijstnoedels kunnen gebruiken.

Ingredienten

  • 450g Kabeljauwfilet (of een andere witte vissoort)
  • 100g Grote garnalen
  • 240g Zilvervliesrijst
  • 150g Cherry tomaten
  • 400 ml Kokosmelk
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Rode peper
  • 1 Ui
  • 3cm Verse gember
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl Komijn
  • Koriander (vers)
  • 2 el Olijfolie

Bereidingswijze

Pel de knoflook en pers door deze de knoflookpers of snijd zeer fijn. Snijd de gember in dunne reepjes (zonder schil). Snijd de rode peper in hele kleine stukjes. Snijd de cherry tomaatjes in halfjes en snijd de ui in halve ringen.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Warm de olie op in een bakpan en voeg hieraan toe de knoflook, gember, ui en rode peper Bak het een minuutje op zacht vuur en voeg nu de kokosmelk toe. Breng het aan de kook en laat het vijf minuutjes doorkoken op zacht vuur. Voeg de kurkuma, komijn en korianderpoeder toe.

Spoel de garnalen en de kabeljauw goed af onder koud water. Dep droog en snijd de vis in stukken (hoeven geen kleine stukken te zijn). Voeg zowel de garnalen als de kabeljauw toe aan de kokosmelk en laat het vijf minuutjes meegaren, zorg ervoor dat het geheel niet kookt. Voeg nu de cherry tomaatjes toe. Verdeel de curry over 4 borden, verdeel ook de rijst over de 4 borden en sprenkel de koriander erover heen. Eet smakelijk!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen