Spruitjes-champignongratin
Een lekkere, gezonde en vullende maaltijd die je zo op tafel hebt! Het is ook lekker om andere groenten mee te bakken, je kan eindeloos met dit recept variëren.
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20-25 minuten
Porties: 1
Calorieën: 536 per portie
Ingrediënten
- 200g Spruitjes
- 100g Wortels
- 125g Champignons
- 1 Rode ui
- 1 Knoflookteentje
- 1 Theelepel paprikapoeder
- 1 Theelepel tijm
- 15g Hazelnoten
- 35g Geraspte kaas
- 1 el Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in halfjes. Schraap de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Veeg de champignons schoon, verwijder het steeltje en snijd de grote exemplaren doormidden. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook.
- Meng alle ingrediënten samen in een kom en druppel er wat olijfolie overheen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met paprikapoeder, tijm, zout en peper naar smaak.
- Hussel goed door elkaar en doe alles in en ruime ovenschaal of spreid uit over de bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan.
- Strooi de kaas 5 minuten voordat het klaar is over het geheel. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokante bovenlaag. Garneer het gerecht met de geroosterde hazelnoten. Eet smakelijk!