Spinazietaart Met Geitenkaas
Deze spinazietaart is een waar feestje! Lusten je kinderen geen spinazie? Dan is dit een mooie manier om te zorgen dat ze deze donkergroene bladgroente toch binnenkrijgen, want zelfs zij zullen hiervan smullen!
De ingrediënten in de beschrijving zijn berekend voor één persoon. Maak je het recept ook voor één persoon? Let dan op dat je een springvorm (of wellicht andere vorm) gebruikt die klein genoeg is.
Porties: 1
Calorieën: 600
Eiwitten: 31 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 46 gram
Ingrediënten
- 1 Sjalot
- 1 Teentje knoflook
- 1 Eetlepel olijfolie
- 1 Ei
- 100g Geitenkaas
- 150g Spinazie
- 10g Pijnboompitten
- Peper, zout
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven op 180. Snipper de sjalot en pers de knoflook uit, fruit dit samen in een koekenpan met verwarmde olijfolie.
-
Bak de spinazie en pijnboompitten ongeveer vijf minuutjes mee, breng op smaak met wat peper en zout.
-
Klopt het ei los in een schaal en voeg de inhoud van de pan bij de schaal. Brokkel de geitenkaas over het geheel uit en roer goed door elkaar.
-
Vet een kleine springvorm in met wat olijfolie en verdeel het mengsel erin. Bak ongeveer 30 tot 40 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk!
Benieuwd naar onze andere koolhydraatarme recepten? Bekijk ze hier!