Spinazie-omelet
Ben je op zoek naar een snel, maar toch vullend en lekker gerecht? Dan is deze omelet de uitkomst! Deze omelet heerlijk vol en staat zo op tafel.
Porties: 1
Calorieën: 548
Eiwitten:22 gram
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 47 gram
Ingrediënten:
- 2 Eieren
- 50g Spinazie
- ½ Teentje knoflook
- 1,5 Eetlepel crème fraîche
- 30g Geraspte kaas 30+
- 1 Eetlepel olijfolie
- Oregano
- Peper, zout
Bereidingswijze:
-
Was de spinazie en laat uitlekken. Hak de spinazie grof. Klopt de eieren los met peper en zout. Voeg de spinazie toe en pers de knoflook erboven. Meng de crème fraîche en de oregano door de eieren.
-
Verhit de olie in een koekenpan en schenk hier het eiermengsel in. Laat het bakken tot de bovenkant van het omelet droog is. Laat de omelet op de deksel van de pan (of een bord) glijden, en laat de omelet met de onderkant naar boven terug in de pan glijden.
-
Bak even door tot ook deze kant droog is, en smullen maar.
Ook benieuwd geworden naar onze andere recepten? Bekijk ze hier!