Recept Voor Zalm Met Asperges
Gezond eten kan gelukkig ook heel erg lekker zijn! Neem nou dit recept voor zalm met asperges, heerlijk op smaak gebracht met citroen en gember. Het is ook nog eens heel eenvoudig klaar te maken in ongeveer een half uurtje!
Dit heb je nodig voor 4 personen
Je hebt maar een klein boodschappenlijstje nodig voor dit heerlijke gerecht:
- 900g Zalmfilets zonder huid
- 900g Groene asperges
- Sap van 1 citroen
- Citroenrasp van 1 citroenschil
- 1 Eetlepel fijngehakte gember
- 1 Fijngehakt knoflookteentje
- 1 Eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je de zalm met asperges klaar
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius. Was de asperges en snijd de harde onderste stukjes eraf. Leg de asperges in 1 laag in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal. Maak porties zalm van ongeveer 225 gram en plaats de zalmmoten op de asperges.
In een schaaltje meng je het sap van 1 citroen, de rasp van de citroen, de gesnipperde gember en knoflook en een snufje peper en zout. Giet het mengsel over de zalm en asperges.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak voor 20 tot 25 minuten. De zalm is perfect als het van binnen nog een beetje roze is. De asperges zijn het lekkerst als je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
Als het klaar is, proef even een stukje. Indien nodig kun je nog wat peper en zout of een beetje citroensap toevoegen.
Plaats op een leuk bord en eet smakelijk!
Op zoek naar meer lekkere en gezonde recepten?