Recept Voor Heerlijke Mexicaanse Kipsalade
Vind jij het ook wel eens lastig om gevarieerd, gezond en toch lekker te eten? Dan helpen we je graag aan ideeën. Neem nou dit recept recept voor heerlijke Mexicaanse kip salade. Klaar in een kwartiertje, bomvol smaak en barstend van de voedingsstoffen. Echt een feestje op je bord, overheerlijk met het warme weer.
Porties: 1
Calorieën: 546
Eiwitten: 34 gram
Koolhydraten: 19 gram
Vetten: 35 gram
Ingrediënten:
- 75g Kipfilet
- 75g Cherry (of andere) tomaatjes
- ½ Avocado
- 200g Verse spinazie
- 75g Maiskorrels
- 75g Bruine bonen
- ½ Paprika
- ½ Rode ui
- 1 Eetlepel crème fraîche
- 1 Eetlepel olijfolie
- ½ Limoen
- 1 Theelepel chilipoeder
- 1 Theelepel komijnpoeder
- Zout, peper
Bereidingswijze:
-
Kook de mais en bonen, indien niet uit blik of pot, gaar in 15-20 minuten.
-
Verhit ½ eetlepel olie in een pan en bak hierin de kip aan beide kanten mooi goudbruin. Snijd ondertussen de tomaatjes in halfjes, de paprika en avocado in reepjes en de ui in ringen.
-
Doe de crème fraîche in een kommetje samen met het sap van de limoen, chilipoeder en een snufje zout.
-
Serveer de groenten, bonen en mais op een bord. Leg hier de gare kip bij en maak het af met de saus. Aanvallen maar!
Bekijk hier ook eens onze andere recepten