Pittige Kippensoep
Een goed gevulde kop pittige kippensoep is altijd lekker en kun je ook prima zelf maken. Dit heerlijke recept zit boordevol verse groenten en lekkere stukjes kip. Ideaal als hartig tussendoortje of als maaltijd met bijvoorbeeld een salade. Maak eens een flinke pan en vries een gedeelte in porties in. Zo kun je er later nog eens van genieten.
Porties: 4
Calorieën: 140
Eiwitten: 15 gram
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 2 gram
Benodigdheden
- 150g Kipfilet (1 stuk)
- 1,5 Blokjes biologische kippenbouillon
- 1,5 Stronk selderij
- 1/2 Laurierblaadje
- 2 Knoflookteentjes
- 1 Rode peper
- Snufje zout & peper
- 2 Bosuitjes
- 1/2 Prei
- 1/2 Courgette
- 4 Cherry tomaatjes
- 3 Wortels
- 2 Kleine paprika’s
- 75g Taugé
Bereidingswijze
-
Kruid de kipfilets door ze in te wrijven met met de knoflook (persen), rode peper (fijn hakken) en een snufje zout en peper.
-
Breng 3 liter water aan de kook met de bouillonblokjes. Voeg daaraan toe de selderij (fijn hakken) en het laurierblaadje. Als het water kookt, voeg je de kipfilet toe. Laat het water 10 min zachtjes doorkoken. Op deze manier kookt de kipfilet zich gaar. Als de kipfilet gaar is, uit de bouillon halen en even laten uitlekken. Daarna de kipfilets pluizen tot kleine stukjes kip.
-
Ondertussen was je de groenten, snijd alle ingrediënten in stukjes en voeg je, samen met de stukjes kipfilet, aan de bouillon toe. Laat het zachtjes 30-40 minuten koken. Behalve de taugé, die voeg je pas ongeveer 10 minuten voordat je de soep serveert toe. Zo behoudt de taugé de stevige bite. Geniet van je zelfgemaakte pittige kippensoep!
-
Eet smakelijk 😋