Mager Gehaktbrood
We kennen allemaal de term woensdag gehaktdag wel. Een heerlijke gehaktbal is natuurlijk ook smullen, maar helaas bevat gehakt vaak nogal veel vet en dat willen we liever niet. Kunnen we dan nooit meer genieten van gehakt? Gelukkig wel!
Met dit eenvoudige recept voor een heerlijk mager gehaktbrood kun je genieten van smakelijk gehakt zonder al het onnodige vet. Eet het gehaktbrood bijvoorbeeld met een lekkere salade, zo heb je een heerlijke maaltijd op tafel!
Zorg wel voor het juiste soort gehakt! De sleutel voor dit magere recept is het rundergehakt. Zorg dat het tussen de 4 en 7% vet bevat, niet meer. Mocht je het niet in de supermarkt vinden kan de slager je hier zeker aan helpen.
Porties: 5
Calorieen: 334
Eiwitten: 32 gram
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 16 gram
Benodigdheden:
- 750gr mager(4-7%) rundergehakt
- 1/2 Ui
- 1 Teentje knoflook, fijngehakt
- 1 Ei
- 50g Rode paprika, fijngehakt
- 3 Eetlepels paneermeel of broodkruimels
- 3 Blaadjes gehakte peterselie
- 150g Aardappelen in partjes
- 3 Mespuntjes gemalen zwarte peper
- 3 Mespuntjes zout
- Optioneel: 1 blikje tomatenpasta
Bereidingswijze:
-
Verwarm de over voor op 220 graden. Pak een kom en mix alle ingrediënten, behalve de aardappelen.
-
Kneed en meng alles met schone handen flink door elkaar. Kneed het geheel in de vorm van een brood en hou ongeveer 7 a 8 centimeter dikte aan. Zorg dat je het goed stevig aandrukt. Als je tomatenpasta gebruikt kun je een beetje over het gehaktbrood smeren.
-
Leg het gehaktbrood op een ovenschaal en leg de aardappelpartjes eromheen. Als je de koolhydraten wilt beperken kan je deze ook weglaten of zoete aardappel gebruiken.
-
Bak het mager gehaktbrood in 30 minuten gaar en laat het dan even 10 minuutjes afkoelen. Snij in plakken en serveer met de aardappeltjes. Wat verse groenten naar keuze maken het gerecht helemaal af.
-
Eet smakelijk!