Maak Zelf Gezonde En Lekkere Groentechips

Deel met vrienden

Maak Zelf Gezonde En Lekkere Groentechips

Iedereen heeft wel eens trek in een tussendoortje. Daarom laten we vandaag zien hoe je gezonde en lekkere groentechips kunt maken! Gewone chips zijn ongezond omdat ze gefrituurd zijn, deze groentechips komen uit de oven en zijn dus veel gezonder.

Wat heb je er voor nodig?

Groentechips maken is erg eenvoudig en je kunt verschillende soorten groente gebruiken. Bijvoorbeeld:

  • Zoete aardappel
  • Gewone aardappel
  • Winterpeen
  • Rode biet
  • Pastinaak

Om de groentechips op smaak te brengen neem je een beetje zout en eventueel wat paprikapoeder. Verder heb je een klein beetje olijfolie nodig. Dat is alles!

Hoe maak je de groentechips klaar?

Eerst schil je de groente. De aardappel hoef je niet te schillen, maar was deze dan goed. Vervolgens maak je met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakjes. Mocht de groente erg nat zijn kun je ze het beste even droog deppen met een theedoek of stuk keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de groentechips op een stuk bakpapier op de bakplaat. Doe er een klein beetje olijfolie, zout en eventueel wat paprikapoeder op en zet de bakplaat midden in de oven. Na zo’n 5 tot 10 minuten kijk je even of ze al goed zijn. Blijf er wel even bij, het kan erg snel gaan. Als de groentechips mooi van kleur en knapperig zijn haal je de bakplaat uit de oven en laat je de chipjes afkoelen.

Dat wordt smullen! Hou jij meer van wat zoets? Dan kun je ook chips van fruit maken. Gebruik dan bijvoorbeeld banaan, appel of perzik. Je hoeft dat verder niet op smaak te brengen. Geniet ervan!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen