Maaltijdsalade Kip Ketjap

Deel met vrienden

Maaltijdsalade Kip Ketjap

Deze kip ketjap maaltijdsalade is superlekker op een mooie, zonnige dag. Malse smaakvolle kipstukjes gecombineerd met verse, knapperige groenten. Ben je vegetarisch of wil je eens iets anders voor de afwisseling? Dan kun je ook eens vega stukjes door je salade doen!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200gr Kipfilet (of vega stukjes)
  • 200gr Sperzieboontjes
  • 1/2 Komkommer
  • 100gr Cherrytomaatjes
  • 1 Rode paprika
  • 1 Zakje gemengde sla
  • Handje cashewnoten
  • 2 Lente-uitjes
  • Scheutje olijfolie
  • 2 Eetlepels ketjap
  • 1 Eetlepel sesamolie
  • 1 Eetlepel agavesiroop
  • 1 Eetlepel citroensap
  • Snufje Chilivlokken of poeder

Deze salade maak je zo klaar

Snij de kipfilet in reepjes van 1,5 á 2 cm dik. Leg de kip (of vega stukjes) in een kom en meng met ketjap, sesamolie, agavesiroop, citroensap en chilivlokken en meng dit. Laat minimaal 15 minuten staan in de marinade.

Kook de sperzieboontjes in een minuut of 5 beetgaar, zo blijven ze knapperig. Snij de tomaatjes en paprika in stukjes en de komkommer in plakjes. 

Doe een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en als dit warm is, doe je de kip of vega stukjes in de pan. Bak ze op middelhoog vuur tot ze lekker bruin en gaar zijn. 

Als de kip klaar is, meng je het zakje sla met de tomaatjes, paprika, komkommer en sperzieboontjes. Leg de kip of vega stukjes op de sla, top dit af met gesnipperde lente-uitjes en gehakte cashewnootjes. Klaar!

Tip: Heb je nog restjes groente over? Voeg deze gerust toe aan je salade.

Meer lekkere en gezonde recepten vind je hier:

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen