Gevulde Tomaten Met Spinazie En Feta
Deze gevulde tomaten zijn gezond, lekker en ook nog eens leuk voor het oog! Perfect voor een gezellig etentje met familie of vrienden.
Porties: 1
Calorieën: 524
Eiwitten: 23 gram
Koolhydraten: 20 gram
Vetten: 41 gram
Ingrediënten
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de tomaten af en lef ze opzij. Hol de tomaten met een lepeltje uit, doe dit zeer zorgvuldig. Bewaar de zaadlijsten eventueel afgesloten in de koelkast om later in een soep of smoothie te verwerken.
-
Verhit de olie in een pan en pers de knoflook uit in de pan. Bak ook de spinazie mee totdat deze goed is geslonken. Verwijder het overschot aan vocht en verkruimel de feta boven de pan. Voeg de pijnboompitten, oregano en peper en zout naar smaak toe. Roer het geheel goed door elkaar.
-
Zet de uitgeholde tomaten in een ovenschaal en vul de tomaten met de vulling. Dek de tomaten weer af met de kapjes.
-
Zet de schaal in de oven en laat de tomaten ongeveer 15 minuten bakken. Maak op een bord een bedje van de sla en leg de tomaten erop, bon appétit.