Gepofte Aubergines Met Gehakt

Deel met vrienden

Gepofte Aubergines Met Gehakt

Deze gevulde aubergines uit de oven zijn heerlijk vol van smaak! Het gekruide gehakt in combinatie met de olijven maakt het helemaal af.

Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 45 minuten
Porties: 2
Calorieën: 564 per portie

Ingrediënten

  • 2 Aubergines
  • 250g Gehakt (rund)
  • 1 Teen knoflook
  • 1 Kleine ui
  • 70g Geraspte kaas
  • 250g Tomatenblokjes
  • 10 Olijven
  • 2 el Olijfolie
  • Snufje kaneel
  • Snufje Oregano
  • Verse peterselie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Sprenkel de olijfolie over de aubergines en leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat. Bak de aubergines voor 30 minuten (draai ze na 15 minuten even om). Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit samen in een pan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Breng het geheel op smaak met de kruiden, behalve de verse peterselie. Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.

  3. Snijd de olijven in ringetjes en meng ze door het gehaktmengsel. Haal na 30 minuten de aubergines uit de oven en maak een snee waardoor je ze voorzichtig open kan vouwen. Doe het gehaktmengsel ertussen en strooi de kaas eroverheen. Zet de aubergines nog 15 minuten in de oven. Bestrooi ze met gesnipperde verse peterselie. Eet smakelijk!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen