Boerenkool Met Zoete Aardappel Stamppot

Deel met vrienden

Boerenkool Met Zoete Aardappel Stamppot

Nu het weer weer slechter wordt krijgen we weer trek in andere soorten eten. Heerlijke stamppot met boerenkool bijvoorbeeld. Boerenkool is een echte supergroente en volop verkrijgbaar in deze periode van het jaar. Normaal gesproken maak je het met Hollandse aardappelen, maar voor de afwisseling en extra voedingsstoffen kiezen we nu voor zoete aardappel. Hier laten we je een heerlijk en eenvoudig recept zien voor boerenkool met zoete aardappel.

Waarom is boerenkool zo gezond?

Boerenkool zit vol vitamine A, B6, C en K en bevat ook veel vezels, koper, calcium en kalium. In dit recept gebruiken we zoete aardappels, ook een superfood dat veel vitamines en antioxidanten bevat. Deze maaltijd is dus erg lekker, gezond en voedzaam. De spekjes en rookworst die vaak bij stamppot worden geserveerd laten we weg, die bevatten erg veel vet.

Boerenkool met zoete aardappel stamppot

Wat hebben we nodig voor dit gerecht voor 4 personen?

  • 600g Zoete aardappelen
  • 600g Boerenkool
  • 3 Knoflookteentjes
  • 3 Sjalotten
  • 150ml Ongezoete amandelmelk
  • 2 Bakjes cherry tomaatjes
  • Peper en zout
  • Scheutje olijfolie
  • Handje pijnboompitjes (optioneel)

Hoe maak je dit gerecht?

De bereiding is erg eenvoudig en gaat als volgt:

Eerst schil je de zoete aardappelen en snijdt ze in stukken. In ongeveer 8 minuten kook je ze zacht. (Stomen kan ook). Daarna hak je de knoflook en de sjalotjes fijn en verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe de knoflook en sjalotjes in de hete olie en laat langzaam fruiten.

Voeg nu de boerenkool toe. Op hoog vuur schep je het geheel een aantal minuten om, voeg af en toe een beetje water of kookvocht van de aardappelen toe om het geheel gaar te maken.

Giet de pan met aardappelen af en doe de amandelmelk in de pan. Stamp de aardappelen vervolgens fijn. Voeg nu de boerenkool toe en meng het geheel even goed. Breng indien nodig op smaak met wat peper en zout. Snijd de cherry tomaatjes in tweeën of vieren en strooi ze samen met de pijnboompitjes over de stamppot.

Zoals je ziet hoef je echt geen masterchef te zijn om dit heerlijke gerecht klaar te maken. Zo kan iedereen genieten van boerenkool met zoete aardappel! Eet smakelijk!

Meer gezonde en lekkere recepten vind je hier.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen