Boerenkool Met Zoete Aardappel Stamppot
Nu het weer weer slechter wordt krijgen we weer trek in andere soorten eten. Heerlijke stamppot met boerenkool bijvoorbeeld. Boerenkool is een echte supergroente en volop verkrijgbaar in deze periode van het jaar. Normaal gesproken maak je het met Hollandse aardappelen, maar voor de afwisseling en extra voedingsstoffen kiezen we nu voor zoete aardappel. Hier laten we je een heerlijk en eenvoudig recept zien voor boerenkool met zoete aardappel.
Porties: 1
Calorieën: 520
Eiwitten: 12 gram
Koolhydraten: 36 gram
Vetten: 33 gram
Ingrediënten
- 150g Zoete aardappelen
- 150g Boerenkool
- 1 Knoflookteentje
- 1 Sjalotje
- 35ml Ongezoete amandelmelk
- 125g Cherry tomaatjes
- Peper en zout
- Scheutje olijfolie
- 25g Pijnboompitten
Bereidingswijze:
-
Schil de zoete aardappelen en snijdt ze in stukken. In ongeveer 8 minuten kook je ze zacht. (Stomen kan ook). Daarna hak je de knoflook en de sjalotjes fijn en verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe de knoflook en sjalotjes in de hete olie en laat langzaam fruiten.
-
Voeg nu de boerenkool toe. Op hoog vuur schep je het geheel een aantal minuten om, voeg af en toe een beetje water of kookvocht van de aardappelen toe om het geheel gaar te maken.
-
Giet de pan met aardappelen af en doe de amandelmelk in de pan. Stamp de aardappelen vervolgens fijn. Voeg nu de boerenkool toe en meng het geheel even goed. Breng indien nodig op smaak met wat peper en zout. Snijd de cherry tomaatjes in tweeën of vieren en strooi ze samen met de pijnboompitjes over de stamppot.
-
Zoals je ziet hoef je echt geen masterchef te zijn om dit heerlijke gerecht klaar te maken. Zo kan iedereen genieten van boerenkool met zoete aardappel! Eet smakelijk!
Meer gezonde en lekkere recepten vind je hier.