Bloemkoolquiche

Deel met vrienden

Bloemkoolquiche

Deze quiche is arm aan koolhydraten en heb je zo klaargemaakt! Lekker voor de hele familie, en weer eens iets anders.

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 35-40 minuten
Porties: 4
Calorieën: 512 per portie
Koolhydraten: 13.2g, Eiwitten: 46g, Vetten: 65g

 

Ingrediënten

  • 1 Bloemkool
  • 1/2 Rode ui
  • 1 Rode paprika
  • 125g Kalkoenreepjes
  • 100g Geraspte belegen kaas
  • 5 Eieren
  • 125g creme fraiche
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el Olijfolie
  • Klontje boter

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in een pan met water. Breng het water aan de kook en laat het voor 10 minuten koken. Bak ondertussen de kalkoenreepjes knapperig en laat het overtollige vet uitlekken.
  2. Snijd de ui en rode paprika in kleine blokjes en bak kort voor in een koekenpan met wat olijfolie. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een quichevorm in met boter. Meng nu de eieren met de creme fraiche en kaas in een kom goed door elkaar.
  3. Laat het water uit de pan met bloemkool uitlekken en dep de roosjes eventueel droog met keukenpapier. Voeg de alle ingrediënten bij de kom met eieren en roer alles goed door elkaar.
  4. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, peper en zout en schenk het in de quichevorm. Bak de quiche ca. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven totdat de vulling gestold is. Snijd daarna in 4 stukken, en bon apetit!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen