Zo Stil Je Je Emotionele Honger!

Deel met vrienden

Zo Stil Je Je Emotionele Honger!

Heb jij wel eens last van emotie-eten? Eet je bijvoorbeeld als je stress hebt, je verveelt of verdrietig bent? Lees dan snel mee, hieronder delen we onze best tips!

Bekijk hier alle Shakeplus producten

  • Identificeer de bron van je emotionele honger: Probeer te achterhalen waarom je je emotioneel leeg voelt. Is het omdat je eenzaam bent? Voel je je gestrest? Ben je verdrietig of boos? Door de bron van je emotionele honger te identificeren, kun je gerichter werken aan het stillen ervan.


  • Vraag om hulp: Praat met iemand die je vertrouwt over wat je voelt. Dit kan een vriend, familielid of therapeut zijn. Het kan soms erg opluchtend zijn om je gevoelens te delen met iemand anders en om steun te krijgen.


  • Zorg voor jezelf: Investeer tijd en energie in activiteiten die je leuk vindt en die je helpen ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld sporten zijn, een boek lezen, wandelen in de natuur of mediteren.

    Benieuwd naar Shakeplus? Bekijk hier alle producten


  • Wees lief voor jezelf: Geef jezelf toestemming om fouten te maken en accepteer jezelf zoals je bent. Dit kan je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en je emotionele honger te verminderen.


  • Vermijd emotioneel eten: Probeer niet te grijpen naar junkfood of comfortfood om je emotionele honger te stillen. Hoewel het op korte termijn kan helpen, kan het op de lange termijn schadelijk zijn voor je gezondheid en je emotionele welzijn. Kies in plaats daarvan voor gezonde voeding en drink veel water.

 

Onthoud dat het stillen van emotionele honger op de lange termijn tijd kost en dat het een proces is. Wees geduldig en blijf werken aan het verbeteren van je emotionele welzijn, dan heb jij voor je het weet geen last van emotie-eten meer!

Wil je graag hulp bij het ontwikkelen van een gezonder leefpatroon? Neem dan gerust eens per mail of telefoon contact met ons op voor gratis advies van een van onze Shakeplus coaches!

Benieuwd naar de shakes en tussendoortjes van Shakeplus? Bekijk hier alle smaken!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen