Zo Begin Je Met Sporten Als Je Niet Van Sporten Houdt!

Deel met vrienden

Zo Begin Je Met Sporten Als Je Niet Van Sporten Houdt!

Je hebt een hekel aan sporten, maar toch wil je heel graag een sportroutine opbouwen! Dit kan een flinke uitdaging zijn. Gelukkig is het zeker niet onmogelijk om een actieve levensstijl te ontwikkelen. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen: 

Bekijk hier alle Shakeplus shakes!

Zoek een activiteit die je leuk vindt


Sport hoeft niet per se te betekenen dat je in de sportschool traint of een teamsport beoefent. Er zijn tal van andere activiteiten die als lichaamsbeweging kunnen dienen, zoals wandelen, fietsen, dansen, zwemmen, yoga of tuinieren. Zoek iets dat je plezier geeft en waarvan je geniet, zodat het niet als een last voelt.

Stel realistische doelen


Begin met het stellen van haalbare doelen. Het is belangrijk om niet te overdrijven in het begin. Begin bijvoorbeeld met het maken van een wandeling van 15 minuten per dag en bouw geleidelijk aan op. Door kleine, behapbare doelen te stellen, is de kans groter dat je gemotiveerd blijft en consistent blijft trainen. Wil je op een gemakkelijke manier beginnen? Probeer dan eens onze workout video's van 10 minuten. Niet te lastig, wél effectief!

Vind een trainingsmaatje


Samen sporten met een vriend, familielid of collega kan het leuker en motiverender maken. Je kunt elkaar ondersteunen, verantwoordelijk houden en samen nieuwe activiteiten uitproberen. Op die manier wordt sporten ook een sociale activiteit.

Bekijk Shakeplus hier!

Varieer je activiteiten


Probeer verschillende soorten activiteiten uit om te zien wat je leuk vindt. Afwisseling kan helpen voorkomen dat je je verveelt of gedemotiveerd raakt. Je kunt bijvoorbeeld op bepaalde dagen wandelen, op andere dagen dansen en op weer andere dagen fietsen.

Beloon jezelf


Stel beloningen in het vooruitzicht voor jezelf na het voltooien van bepaalde mijlpalen of doelen. Dit kan je motiveren om door te blijven gaan, zelfs als je er niet van houdt. De beloning kan iets zijn waar je van geniet, zoals een ontspannend bad, een massage of een avondje uit met vrienden.

Verander je mindset


Probeer je houding ten opzichte van sporten te veranderen. Focus op de voordelen die het biedt voor je gezondheid en welzijn. Denk aan het verhogen van je energieniveau, het verbeteren van je humeur en het verminderen van stress. Het kan helpen om te denken aan sporten als zelfzorg in plaats van een verplichting. Door er met een positieve blik naar te kijken wordt je hekel aan sporten automatisch minder!

Bestel hier de gezonde Shakeplus shakes en tussendoortjes!

Onthoud dat consistentie belangrijk is. Begin langzaam en blijf geleidelijk aan opbouwen. Na verloop van tijd kan je merken dat je meer plezier krijgt in sporten en dat het een integraal onderdeel wordt van je levensstijl. Ja, dit geldt ook voor jou!😉

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen