Wat Als Ik Eens Zondig?

Deel met vrienden

Wat Als Ik Eens Zondig?

Is het opnieuw starten met gewicht verliezen voor jou een terugkerend thema? Dan herken jij je er vast in dat je vol goede moed start met afvallen en dan vroeg of laat op jezelf inpraat dat je dat ene stukje taart echt wel mag aannemen. En nu je toch bezig bent kan je dan net zo goed die pizza ook wel eten. 'Ach, nu houdt ik het vandaag toch al niet meer vol, morgen begin ik wel opnieuw!' Je begint met snacken of snoepen en geeft je daarna over aan alle verleidingen.

Veel mensen zullen dit herkennen. Maar hoe krijg je nou toch eens die controle over je eetpatroon?

Bekijk hier alle producten van Shakeplus.  

Al deze gedachten die ervoor zorgen dat je steeds weer opnieuw begint met diëten komen voort uit je onderbewustzijn. Dit kan komen door (bewuste en/of onbewuste) overtuigingen die je hebt en door eerdere ervaringen. Heb je bijvoorbeeld al eens een dieet gevolgd en gaf je je uiteindelijk toch te veel over aan verleidingen waardoor het mis is gegaan? Dan is de kans groot dat jij onbewust geen vertrouwen meer hebt in jezelf met betrekking tot diëten.


Of heb je wel eens met een diëtist gewerkt en liep dit nergens op uit? Dan heb je er nu waarschijnlijk geen vertrouwen meer in dat iemand jou kan helpen met afvallen.

Onbewust draag je deze overtuigingen allemaal met je mee. Het is belangrijk dat je dit inziet om verandering in de zaak te brengen. Weet dat het gedachten zijn en dat het niet de waarheid is!

Als je op dit moment bezig bent gewicht te verliezen en je herkent je in bovenstaand verhaal, lees hieronder dan middels welke drie punten je hieraan kan werken!

1. Wees niet onzeker


Tegenslagen horen bij het proces van afvallen. Heb je de hele week hard je best gedaan maar zie je geen verschil op de weegschaal? Weet dan dat dit erbij kan horen en dat dit niks te maken heeft met je inzet van de afgelopen week! Als jij écht gezond hebt gegeten en het snoepen zo veel mogelijk hebt gelaten dan volgen de kilo’s vanzelf, soms is dit alleen niet op het tempo of op het moment dat jij het wilt. Probeer daar afstand van te nemen, niet te fixeren op de weegschaal en weet dat het niet aan jou ligt. 

Dit overkomt iedereen, dus alsjeblieft.. twijfel hier niet aan! Het is normaal dat je de fout direct bij jezelf zoekt maar dit is absoluut niet nodig. Ga gewoon door met hoe je bezig was en schrijf voor jezelf eventueel een aantal punten op waarin je het deze week nóg beter kan gaan aanpakken. Grote kans dat je volgende week ineens vier keer zoveel gewicht bent verloren op de weegschaal!

Wil jij op een gemakkelijke manier gewicht verliezen? Probeer dan eens het Shakeplus afslankprogramma!

2. Denk niet zwart wit

Je hebt een eetbui gehad en denkt bij jezelf: ‘Nu is deze dag toch al verpest, dus ik ga nu gewoon door met snacken, het heeft geen nut nu nog te vechten tegen deze verleidingen. Ik eet voor de rest van de dag gewoon alles waar ik zin in heb’.

Herken jij dit?

Je besluit morgen opnieuw te beginnen met je dieet. Maar de volgende dag wordt je wakker met een rotgevoel en je begint weer met snoepen. Je besluit volgende week wel opnieuw te beginnen met je dieet, want deze week is nu toch al verpest.

Het is belangrijk dat je jezelf aanleert anders te gaan denken en handelen in dit soort situaties.

Als je een eetbui hebt is dit één enkel incident. Dit hoeft er absoluut niet voor te zorgen dat je de rest van de dag, week, maand of zelfs jaar je dieet loslaat. Als je een keer iets ongezonds neemt terwijl dit eigenlijk niet de bedoeling was, weet dan dat dit geen probleem is. Natuurlijk moet dit niet te vaak gebeuren, maar wees niet streng als het eens gebeurt.

Stel dat je een zak chips leeg eet. Dit zijn dan, afhankelijk van de smaak, ongeveer 700 calorieën. Als je dit iedere dag doet zal je inderdaad aankomen. Maar als dit eens een keertje gebeurt, is dat eigenlijk niet zo heel erg.

7000 calorieën staat gelijk aan één kilogram. 700 calorieën staat dus gelijk aan 0,10 kg. Als je je voor de rest aan je dieet houdt zal je deze week dus alsnog gewicht verliezen, ondanks dat je deze zak chips hebt opgegeten.

Leer jezelf dus écht aan om na een eetbui niet te blijven hangen in het ongezonde gedrag en weet dat het wél nut heeft verdere verleidingen te weerstaan.


In plaats je dieet weer uit te stellen drink je een groot glas water en eet wat rauwkost, bijvoorbeeld een paar plakken komkommer. Dit kan je direct uit de negatieve mindset halen en kan je de zak chips sneller doen vergeten. Wat ook kan helpen is om direct je volgende maaltijd in te plannen, snijd bijvoorbeeld wat groenten zodat je die vast in de koelkast klaar hebt liggen voor het recept dat je vanavond wilt gaan maken. Of kies gemakkelijk voor een gezonde Shakeplus maaltijdshake of tussendoortje!

3. Schiet niet in de slachtofferrol


Heb je soms het idee dat het alleen jou overkomt dat je wel eens ingeeft aan verleidingen tijdens je dieet? En vraag je je dan steeds opnieuw af waarom het je niet lukt?

Deze gedachten zijn niet reëel, je creëert ze zelf. Je kan een keer de verkeerde keuze maken en je resultaten kunnen een keer tegenvallen. Het verschil met jou en die andere persoon waarbij het afvallen wél lukt is dat die persoon na zo’n tegenslag gewoon weer verder gaat met het dieet.


Eén keer is niet altijd. Merk je dat je dit soort gedachten hebt? Stop dit stemmetje in je hoofd dan direct. Weet dat het afvallen met ups en downs gaat en dat jij de controle hebt over wat je volgende stap is. Kijk terug naar wat je allemaal al hebt bereikt, dit kan klein of groot zijn. Ben je bijvoorbeeld al 10 kg kwijt, of heb je je gisteren de hele dag aan je dieet gehouden? Dit zijn beide prestaties waar je trots op mag zijn! Vergeet dit niet als het even mis gaat.

 

Als je met bovenstaande punten aan de slag gaat zal je zien dat je al snel verbetering merkt! Je kan het snacken makkelijker laten na een tegenslag.


Wil je graag gratis advies van een van onze diëtisten? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op of bekijk hier onze shakes en tussendoortjes waarmee je gemakkelijk en op een gezonde manier gewicht verliest.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen