Tijdbesparende Kooktips

Deel met vrienden

Tijdbesparende Kooktips

Tegenwoordig zijn we allemaal druk. Werk, kinderen, hobby's, vrienden.. en dan ook nog eens elke avond een maaltijd klaar moeten hebben staan! Het zijn nogal wat verantwoordelijkheden allemaal.

Gelukkig zijn wij hier om je een handje te helpen😉 We hebben een aantal tijdbesparende kooktips voor je op een rijtje gezet waarmee jij écht flink wat tijd kan besparen. Lees snel mee als je vanavond al van deze kooktips gebruik wilt maken!

1. Plan goed in


Dit klinkt misschien als een hele logische kooktip, maar voer je deze ook daadwerkelijk (goed) uit? Om jezelf zo veel mogelijk tijd en moeite te besparen is het belangrijk dat je niet alleen de maaltijden, maar ook de methoden goed van tevoren inplant.

Maak wekelijkse (of maandelijkse) planningen waarin je alle maaltijden inplant. Heb je inspiratie nodig voor lekkere en verantwoorde maaltijden? Neem dan een kijkje tussen onze recepten!

Maak voor de hele week een boodschappenlijstje en zorg dat je alles in huis hebt voordat de week begint. Zo hoef je niet opnieuw op en neer naar de supermarkt en het scheelt je ook de tijd die je normaal gesproken elke dag besteed aan het nadenken over wat je nu weer eens zal maken.

Dit inplannen geldt voor de avondmaaltijden, maar ook voor de lunch (afhankelijk van hoe erg jij hierin varieert). Probeer als lunch eens onze gezonde en gemakkelijke Shakeplus shakes. Je hebt ze binnen een handomdraai klaar en ze zitten boordevol nutriënten en bevatten geen kunstmatige rommel en toegevoegde suikers!

2. Bereid goed voor


Ook deze kooktip klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch is het belangrijk dat ook deze wordt benoemd! Voordat je je wekelijkse boodschappen doet zorg je dat de koelkast goed schoon en uitgeruimd is en kijk je wat je nodig hebt voor de aankomende week. Maak aan de hand van de ingrediënten die je al hebt het boodschappenlijstje. Op deze manier ga je ook nog eens voedselverspilling tegen, goed voor milieu en je portemonnee😊

Als je de boodschappen eenmaal hebt gedaan kan je de groenten vast snijden en in Tupperware in de koelkast bewaren. Ook eventuele sauzen kan je vast voorbereiden en in potjes bewaren. Kook een grote hoeveelheid granen, bijvoorbeeld rijst en quinoa en zet ook deze in de koelkast om later in de week gemakkelijk alleen even te hoeven opwarmen en zo je maaltijd in een handomdraai op tafel te hebben.

Bekijk hier onze makkelijke shakes en tussendoortjes, zo bespaar je veel tijd en blijf je toch gezond!

3. Investeer in kookgerei


Deze kooktip is misschien wat minder voor de hand liggend. Heb je een keer een extra hectische dag voor de boeg? Dan kan je het koken al starten voordat deze dag uberhaupt is begonnen!

Hoe, vraag je je nu af? Bijvoorbeeld door te investeren in een goede slowcooker. Hier doe je gemakkelijk alle ingrediënten in die je maar wilt en zodra je thuis komt van werk is je maaltijd in een paar minuten klaar!

Ook met het gebruik van bijvoorbeeld een wokpan kan je vrij snel een maaltijd klaar hebben staan.

4. Kook meerdere porties


Het koken in porties kan je ontzettend veel tijd besparen aangezien je op deze manier verschillende maaltijden van tevoren klaarmaakt. Bijvoorbeeld: als je een bepaalde groente kookt, kook hier dan gelijk een stuk meer van dan je voor één maaltijd nodig hebt en bewaar dit in de vriezer. Heb je een keer een drukke dag? Verwerk deze ingrediënten dan op een snelle manier in een maaltijd.

5. Gebruik je vriezer


We hebben allemaal een vriezer, dus doe hier ook maximaal je voordeel mee! Zoals hierboven al kort besproken is het invriezen van ingrediënten (en complete maaltijden) een perfecte manier om tijd én geld te besparen.


En wist je dat groenten en fruit die je in de supermarkt ingevroren koopt zelfs gezonder zijn dan de verse producten? Dit komt omdat deze producten direct na het oogsten worden ingevroren en ook ingevroren naar de supermarkten worden vervoerd. Op deze manier komt er geen zuurstof bij waardoor de nutriënten veel beter behouden blijven.

Bekijk hier de producten van Shakeplus


6. Gebruik je leftovers


Houd je van een maaltijd wat over? Wees dan creatief en maak hier een nieuwe maaltijd van. Bijvoorbeeld: heb je wat pastasaus over? Vries dit dan in en wellicht kan je dit later in een lasagne verwerken, als dipsaus gebruiken of als spread met een plakje gesmolten kaas op je toast doen.

7. Kies een routine


Tot slot, relax. Je hoeft niet elke avond een hoogstaand maal klaar te hebben staan, maak het jezelf gemakkelijk. Geef een leuke draai aan de kooktips en kies voor bepaalde dagen van de week bijvoorbeeld bepaalde maaltijden uit. Maak er op een leuke manier nieuwe familietradities van. Zo zou je elke vrijdag pizza kunnen maken en een taco tuesday kunnen inlassen.

Kortom, maak het jezelf niet te lastig. Met bovenstaande tijdbesparende kooktips wordt het makkelijker waardoor je niet alleen tijd, maar ook geld bespaart.

Succes met het beginnen met plannen!🍀

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijder

Subtotaal

Afrekenen