Shakeplus En Een Traag Werkende Schildklier?

Deel met vrienden

Shakeplus En Een Traag Werkende Schildklier?

De schildklier is een orgaan dat slechts 15 gram weegt, en hij bevindt zich in de keel onder de adamsappel. Ondanks dat de schildklier zo klein is, heeft het hele belangrijke functies in ons lichaam, het produceert namelijk hormonen die de rest van ons lichaam beïnvloeden.

Zo spelen deze hormonen onder andere een rol bij het afvallen, de hersenfunctie, de spijsvertering, de huid haren en nagels en de nieren. Al deze functies kunnen negatief worden beïnvloed als je schildklier niet goed functioneert.

Een traag werkende schildklier (hypothyreoïdie) of juist een schildklier die te veel hormonen aanmaakt en dus te snel werkt (hyperthyreoïdie) kan dus erg vervelend zijn. Heb je last van een snelwerkende schildklier? Dan zitten hier verder geen voedingsadviezen aan vast.

Bij een traag werkende schildklier zijn er wél een aantal punten betreft je dieet waar je rekening mee kan houden. Deze punten bespreken we hieronder met je. Heb je last van je schildklier door de ziekte van Hashimoto? In dat geval zijn er nog aanvullende punten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan nachtschades, peulvruchten pseudogranen.


   1. Vermijd snelle suikers

    Snelle suikers vind je natuurlijk in producten als koek en snoep, maar ook in pasta, witbrood, vruchtensap en alcohol. Deze suikers verhogen de kans op insulineresistentie. Dit kan zorgen voor een traag werkende schildklier. Het is dus van belang deze producten zo min mogelijk te consumeren.

   2. Zorg voor voldoende jodium, selenium, ijzer en zink

    Jodium is hét schildklierhormoon. Het is belangrijk dat je voldoende jodium binnenkrijgt, want zonder kan je lichaam niet de juiste hoeveelheid schildklierhormonen aanmaken. Let bij jodium echter ook op dat je niet te veel binnenkrijgt! Dit kan snel averechts werken en de werking van de schildklier juist verstoren. Vraag dus altijd eerst raad aan een professional voordat je met jodiumsupplementen aan de slag gaat.

    Ook ijzer en selenium spelen een rol bij de productie van schildklierhormonen (bovendien wordt ijzer minder goed opgenomen omdat een traag werkende schildklier ervoor zorgt dat je minder maagzuur produceert), dus zorg dat je ook hiervan voldoende binnenkrijgt
    Tip: door twee paranoten per dag te eten zit je al aan je dagelijkse behoefte selenium!

   3. Eiwitrijke voeding (tyrosine)

    Naast jodium is ook tyrosine een zeer belangrijke bouwstof van je schildklierhormonen. Tyrosine is een aminozuur (aminozuren zijn de bouwstoffen van eiwitten) en vind je veelal in dierlijke producten, granen, noten en peulvruchten.

   4. Zorg voor voldoende vitamine D

    Uit recent onderzoek is gebleken dat personen met een traag werkende schildklier een lagere hoeveelheid vitamine D in het bloed hebben dan mensen met een goedwerkende schildklier. Waarom dit precies het geval is, is nog onduidelijk. Wel is het van belang dit regelmatig te laten controleren bij de huisarts en hier indien nodig iets aan te doen

   5. Zorg voor gezonde darmen

    Onze schildklier heeft een grote invloed op ons spijsverteringskanaal (en andersom). Zo heeft dit orgaan invloed op de aanmaak van bijvoorbeeld maagzuur en bepaalde spijsverteringsenzymen. Heb je een traag werkende schildklier? Dan worden deze enzymen minder aangemaakt, dit zorgt ervoor dat je sneller last krijgt van darmproblemen.

    Om je gezondheid op peil te houden is het belangrijk onder andere voldoende voedingsvezels binnen te krijgen. Je darmen kunnen ten grondslag liggen aan eventuele problemen met je schildklier.

   6. Boost je immuunsysteem

    Ook een slecht immuunsysteem kan zorgen voor problemen met de schildklier. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende nutriënten binnenkrijgt door gevarieerd te eten en niet te zuinig te zijn met de inname van je groenten. Ook beweging en frisse lucht zullen hierbij helpen!

 

Dit zijn de belangrijkste punten waar je rekening mee dient te houden als je last hebt van een traagwerkende schildklier. Shakeplus sluit hier dus perfect op aan! Een shake bevat namelijk weinig koolhydraten, 1/3 van je dagelijkse behoefte aan jodium, 50% van je dagelijkse behoefte aan selenium, 1/3 van je dagelijkse behoefte aan ijzer, bijna 20% van je dagelijkse behoefte aan vitamine D en 50% van je dagelijkse behoefte aan tyrosine. Bovendien zit Shakeplus vol met nutriënten die je immuunsysteem een enorme boost geven.

Shakeplus consumeren kan dus prima als je last hebt van een traagwerkende schildklier. Sterker nog, het helpt je ontzettend de juiste nutriënten binnen te krijgen om je schildklier zo goed mogelijk zijn werk te laten doen!
Eet naast je shakes voldoende groenten en zorg dat je de nodige beweging krijgt. Op die manier bescherm je jezelf optimaal tegen de ongemakken van een traagwerkende schildklier.

 

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen