Prebiotica En Probiotica, Wat Is Het Verschil?

Deel met vrienden

Prebiotica En Probiotica, Wat Is Het Verschil?

Naast dat de voeding die je eet een grote invloed heeft op hoe je vertering verloopt, is er een factor die hier nog een veel grotere rol in speelt. Namelijk: je darmflora!

Een gezond en gebalanceerd dieet is ontzettend belangrijk om je darmflora goed in staat te houden, maar wist je dat je dit op nog een andere manier een boost kan geven? Namelijk door het nemen van probiotica. Probiotica helpen je darmen aan hele goede bacteriën!

Bekijk hier alle producten van Shakeplus

Het hebben van voldoende darmbacteriën is essentieel voor een goede gezondheid. Ze helpen je niet ziek te worden én ze dragen bij aan een mooie glanzende huid.

Maar als je nu op zoek gaat naar probiotica dan loop je wellicht ook prebiotica tegen het lijf. Wat is nou precies het verschil tussen prebiotica en probiotica? Zijn ze hetzelfde? En wat zijn het eigenlijk precies!?

Ze zijn weldegelijk verschillend. Hieronder leggen we je het haarfijn uit, lees snel mee!

Wat zijn probiotica?


Dit is de bekendste van de twee, en de laatste jaren erg populair!

Bekijk hier de shakes van Shakeplus

Probiotica zijn de goede bacteriën in je lichaam die ervoor zorgen dat je een gezond verteringssysteem hebt, een gezond immuunsysteem hebt en zorgen daarnaast nog voor een heleboel andere gezondheidseffecten. Als deze bacteriën in je lichaam op orde zijn dan merkt je hele lichaam dit. Je darmen en je brein staan erg met elkaar in verbinding, dus ook mentaal merk je dit dan. Zit het in je darmen niet goed? Dan zal je je minder goed voelen. En hoe beter het er in je darmen aan toe gaat, hoe gelukkiger jij zal zijn!

De shakes van Shakeplus zitten boordevol vezels, daarom werk je ook door je shakes te drinken aan gezond werkende darmen en dus een gelukkiger leven.

Waar haal je probiotica vandaan?


Helaas is je lichaam niet in staat probiotica te produceren. Dit betekent dus dat je het in zal moeten nemen in de vorm van bijvoorbeeld supplementen. Wees voorzichtig met welke je kiest. Veel probiotica moeten in de koelkast worden bewaard omdat de goede bacteriën dood zullen gaan als je het op kamertemperatuur bewaard. Maar als ze kamertemperatuur niet kunnen overleven, hoe zouden ze dan in jouw lichaam kunnen overleven..?

Precies, dat kunnen ze niet! Let hier dus op bij het kopen van de juiste probiotica. Let er ook op dat je de probiotica, indien in de vorm van een supplement, altijd 's avonds inneemt.

Bekijk hier alle shakes van Shakeplus

Naast dat je supplementen kan innemen kan je probiotica ook uit je voeding halen. De beste manier om ze middels je voeding binnen te krijgen is door gefermenteerde voeding te eten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • yoghurt
  • rauwe zuurkool
  • kimchi


Daarbij zijn voedingsmiddelen die probiotica bevatten vaak ook nog eens een uitstekende bron van vezels en vitaminen en mineralen.

Ook alle producten van Shakeplus zijn hoog in voedingsvezels!

Wat zijn prebiotica?


Het verschil tussen prebiotica en probiotica is erg groot. Want zoals probiotica gezonde bacteriën zijn, zijn prebiotica voedsel voor de probiotica! Dus prebiotica zijn voeding voor deze goede bacteriën die ons zo gezond houden.

Benieuwd naar Shakeplus? Bekijk hier onze shakes!

En waarom is het zo belangrijk dat je prebiotica binnenkrijgt?

Aangezien ze als voeding voor de gezonde bacteriën in je darmen dienen zorgen ze ervoor dat deze bacteriën in je darmen groeien en je op deze manier een gezonde darmflora kan ontwikkelen.

Daarbij zorgen ze ervoor dat je het mineraal calcium beter opneemt en ze helpen je lichaam bij het verteren van koolhydraten.

Veel voedingsmiddelen die hoog in vezels zijn zitten vol met prebiotica. Denk bijvoorbeeld aan groenten, fruit en granen. Een aantal goede bronnen zijn asperges, zeewier, havermout, appels, lijnzaad en bananen.

Dus, het verschil tussen prebiotica en probiotica is zeker aanwezig! Zowel probiotica als prebiotica zijn een goede aanvulling op je dagelijkse voeding om ervoor te zorgen dat je darmflora gezond is en je dus een beter immuunsysteem en een gezonde huid hebt en je gelukkiger door het leven gaat.

Een andere gemakkelijke manier om aan je gezondheid te werken is door de shakes van Shakeplus te nemen. Deze zijn gezond, lekker én makkelijk!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen