Mindfulness & Meditatie In Vijf Stappen!

Deel met vrienden

Mindfulness & Meditatie In Vijf Stappen!

Iedereen heeft tegenwoordig wel met stress te maken. We hebben allemaal een druk leven en daarbij zijn er een hoop factoren, denk bijvoorbeeld aan onze mobiele telefoon, die zonder dat we het echt doorhebben voor onbewuste stress en uitputting zorgen.

Helemaal niet zo'n gek idee dus om hier wat aan te doen door bijvoorbeeld te mediteren. Zou je dit graag willen, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken?

Hier zijn 5 stappen die je kunt volgen om mindfulness en meditatie in je dagelijkse routine op te nemen:

Bekijk hier alle Shakeplus producten

 • Stap 1: Kies een geschikte tijd en plek

  Kies een rustige plek waar je niet gestoord wordt en bepaal een vaste tijd voor je meditatiesessies. Dit kan bijvoorbeeld 's ochtends vroeg zijn, voordat je aan je dag begint, of 's avonds laat, voordat je gaat slapen. Kies een tijd die bij jou past en probeer je eraan te houden.


 • Stap 2: Maak het comfortabel

  Maak de ruimte waar je mediteert comfortabel en ontspannend. Zorg ervoor dat je een comfortabele stoel of kussen hebt om op te zitten, en dat de temperatuur aangenaam is.


 • Stap 3: Kies een meditatiestijl

  Er zijn veel verschillende meditatiestijlen, dus kies er een die bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een geleide meditatie waarbij je wordt begeleid door een instructeur of een meditatie-app. Er zijn ook verschillende soorten meditatie, zoals ademhalingsmeditatie, concentratiemeditatie of visualisatiemeditatie.

  Bekijk hier alle Shakeplus producten


 • Stap 4: Begin met korte sessies

  Begin met korte meditatiesessies van slechts een paar minuten per dag en bouw dit langzaam op. Begin bijvoorbeeld met 5 minuten per dag en voeg elke week een minuut toe totdat je ongeveer 20-30 minuten per dag mediteert.


 • Stap 5: Maak het een gewoonte

  Om mindfulness en meditatie in je routine op te nemen, moet je er een gewoonte van maken. Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip te mediteren en houd vol, ook als je het druk hebt of als je je niet gemotiveerd voelt. Na verloop van tijd zal meditatie een natuurlijk onderdeel worden van je dagelijkse routine.


Als je bovenstaande punten volgt gaat het jou absoluut lukken een mooie meditatie-routine voor jezelf te creëren!

Zit jij al in onze besloten Facebook supportgroep? In deze gratis groep supporten duizenden Shakeplussers elkaar dagelijks, en bovendien staan ook onze coaches in de groep klaar om al je vragen betreft gezondheid en meer te beantwoorden. Tot daar!😊

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen