Maaltijdshakes En Zwangerschap

Deel met vrienden

Maaltijdshakes En Zwangerschap

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Bij Shakeplus krijgen we regelmatig vragen of afslanken tijdens de zwangerschap verstandig is en wat je lichaam nodig heeft. Gezond eten tijdens de zwangerschap is natuurlijk erg belangrijk voor de ontwikkeling voor je kindje. Maar wat heeft je lichaam precies nodig en hoe zit het met afslanken tijdens en na de zwangerschap? Maaltijdshakes en zwangerschap gaan prima samen!

Maaltijdshakes en zwangerschap

Tijdens zwangerschap mag er geen focus zijn op afvallen omdat je lichaam de voedingsstoffen hard nodig heeft om de foetus te ontwikkelen. Wij raden het daarom af om 2 maaltijden te vervangen voor een shake gedurende de zwangerschap. Wel wordt de shake veel gebruikt als makkelijke gezonde maaltijd, bijvoorbeeld als ontbijt. Shakeplus is een maaltijdshake op natuurlijke basis.

Tijdens de zwangerschap wil je natuurlijk alleen de beste ingrediënten binnen krijgen. Een maaltijdshake is een ideaal ontbijt omdat je tijdens de zwangerschap 's ochtends nog wel eens misselijk kunt zijn en moeilijk kunt eten. Daarom kiezen veel vrouwen voor Shakeplus.

Een Shakeplus maaltijdshake bevat eiwitten, 2 soorten krachtige vezels, vitaminen en mineralen en gezonde vetten. De shake is vrij van kunstmatige geur-, kleur-, smaak- en zoetstoffen. Voor de voedingswaarde en ingrediënten kun je het etiket bekijken. Al deze bouw- en voedingsstoffen kan je lichaam natuurlijk goed gebruiken, zeker tijdens de zwangerschap!

Om een voorbeeld te geven hoe Shakeplus je kan helpen tijdens de zwangerschap laten we je graag de ervaringen van Nynke zien.

Shakeplus als gezond tussendoortje

Shakeplus is niet alleen een maaltijdvervanger, maar ook erg geschikt als gezond tussendoortje. Neem een lekkere shake rondom het sporten, als voedingsrijk tussendoortje of als gezonde aanvulling op je voeding tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap kan je lichaam namelijk prima extra voedingsstoffen gebruiken.

Belangrijke voedingsstoffen tijdens de zwangerschap

Volgens het voedingscentrum kan een vrouw de aanbevolen hoeveelheid van 400 microgram foliumzuur per dag niet uit alleen de voeding halen. 1 Shakeplus shake bevat 100 microgram foliumzuur, dat helpt je dus al aardig op weg. Meer informatie over zwangerschap en foliumzuur vind je hier.

Daarnaast is aangetoond dat vitamine D een positief effect heeft op je baby, het helpt namelijk bij de botopbouw. Dankzij vitamine D wordt calcium beter uit de voeding opgenomen. Meer hierover lees je hier. Shakeplus bevat tevens vitamine D.

Omega 3 en omega 6 vetzuren zijn ook erg belangrijk tijdens de zwangerschap, zowel voor moeder als kind. Deze onverzadigde vetzuren hebben aangetoond te helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten bij volwassenen. De omega 3 vetzuren dragen bij aan de ontwikkeling van de hersenen van de baby.

Aangeraden wordt om 2 keer per week vette vis te eten om voldoende omega 3 vetzuren binnen te krijgen. Lukt dat niet of lust je geen vis? Kies dan voor een hoge kwaliteit visolie. Lees meer info over het belang van omega 3 en 6 tijdens de zwangerschap.

Zoals je ziet gaan Shakeplus en zwangerschap erg goed samen, we helpen je dan ook graag tijdens je zwangerschap! Als je nog vragen hebt kun je ons altijd mailen op info@shakeplus.nl. Shakeplus is eten: een combinatie van veelvoorkomende ingrediënten die in allerlei voedsel zitten. Denk aan vitaminen en mineralen, eiwitten en vezels. Als je zonder beperkingen uit de supermarkt mag eten, dan mag je ook Shakeplus.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft raden we aan eerst te overleggen met je specialist/arts. Laat bijvoorbeeld het etiket zien. Als Shakeplus wordt afgeraden, vraag specifiek welk ingrediënt je niet zou mogen hebben.

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen