Leg De Focus Op Vezels

Deel met vrienden

Leg De Focus Op Vezels

Vezels zijn gezond. Dit horen we maar al te vaak! Maar wist je dat bijna alle Nederlanders te weinig vezels binnenkrijgen? Alleen plantaardige voedingsmiddelen bevatten vezels, je haalt dit dus bijvoorbeeld uit groenten, fruit en peulvruchten. Maar wat is er dan zo gezond aan? Op een rijtje hier de grootste voordelen van het eten van vezels.

Energie


Voedingsmiddelen die veel vezels bevatten zorgen ervoor dat je langer van de energie uit de voeding kan genieten. Dit komt omdat vezels ervoor zorgen dat de energie uit de voeding geleidelijk wordt afgegeven. Zo zal je van een appel veel langer energie hebben dan van een koekje, omdat de koolhydraten uit het koekje in één keer in je bloed wordt afgegeven, terwijl dit bij de koolhydraten uit de appel dus veel geleidelijker gaat.

Het helpt je af van gifstoffen


Als je meer vezels eet, scheid je meer afvalstoffen uit. Namelijk in de toiletpot! Eet je weinig vezels? Dan blijven veel van deze afvalstoffen achter in je darmen en hopen zich op. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die meer vezels eten over het algemeen slanker zijn en minder snel in gewicht aankomen dan mensen die te weinig vezels binnenkrijgen.

Verlagen het LDL-cholesterol


Vezels verlagen het gehalte LDL-cholesterol in je bloed, dit is het 'slechte' cholesterol dat een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Met name vezels uit haver, gerst en fruit zorgen hiervoor. Deze specifieke vezels nemen veel vocht op in de darmen en binden galzouten, vetzuren en ook cholesterol. Zo daalt het LDL-cholesterolgehalte dus in het bloed.

Verbetert de mineraalopname


Vezels zorgen ervoor dat mineralen beter door je lichaam kunnen worden opgenomen. Dit is een groot voordeel, want mineralen zijn ontzettend belangrijk voor je lichaam. Zo weet je waarschijnlijk wel dat calcium ongelofelijk van belang is voor het krijgen en behouden van stevige en gezonde botten.

Het helpt bij een goede darmflora


Vezels houden absoluut onze darmen gezond! Ze vormen namelijk een voedingsbron voor de darmbacteriën van de dikke darm. En wist je zelfs dat vezels uit tomaat, wortel en zwarte bonen er op deze manier ook voor zorgen dat je immuniteit wordt verhoogd?

Helpt inflammatie in je lichaam te verminderen


Het is inderdaad zo dat vezels ontstekingen in je lichaam kunnen doen verminderen. En dit gaat het verouderingsproces en het krijgen van verschillende ziekten weer tegen.


Wist je dat zowel de shakes als de repen van Shakeplus boordevol vezels zitten? Gezien we als Nederlanders veel te weinig vezels binnenkrijgen is dit een makkelijke manier hier mee aan de slag te gaan! Ben je op zoek naar een nóg betere vezelboost? Kies dan voor onze vezels + vitaminen supplementen

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen