Krachttraining Of Cardiotraining Om Af Te Vallen?

Deel met vrienden

Krachttraining Of Cardiotraining Om Af Te Vallen?

Als je wilt afvallen wordt er vaak aangeraden om flink te gaan sporten. Maar wat moet je dan precies gaan doen om vet kwijt te raken? Krachttraining of cardiotraining? Of allebei? Misschien ken je (of ben je) wel iemand die vaak naar de sportschool gaat, maar het nog steeds niet voor elkaar heeft om het gewenste lichaam te krijgen. We zullen je meer informatie geven hoe dit komt en wat je er aan kunt doen.

Krachttraining of cardiotraining?

Beide soorten training hebben een positief effect op je gezondheid, energiepeil en in mindere mate gewicht. Je voedingspatroon heeft een veel grotere invloed op je gewicht. De reden dat bewegen maar weinig invloed op je gewicht heeft, is dat je heel veel moet bewegen om een noemenswaardige impact te hebben op je energiebalans.

Om een voorbeeld te noemen: om een chocoladereepje van 100 gram (ongeveer 650 calorieën) te verbranden moet je een uur lang flink joggen. Als je dat 2 keer in de week zou doen, verbrand je per dag gemiddeld nog geen 200 calorieën per dag meer dan in rust. Dat zet dus geen zoden aan de dijk!

Met het BLIJVEND aanpassen van je eetpatroon kun je veel beter afvallen en zorgen voor een tekort in calorieën, waardoor je lichaam de vetvoorraad gaat aanspreken. Je kunt op een gezonde manier prima 500 tot 1000 calorieën per dag verbranden door je eetpatroon te veranderen. Dat in combinatie met regelmatig bewegen zorgt voor uitstekende resultaten.

Conclusie is dus dat afvallen met sporten alleen werkt als je ook je eetpatroon aanpast.

Wat doen krachttraining en cardiotraining voor je lichaam?

Krachttraining

Bij krachttraining denk je misschien aan mensen met enorme spierballen. Uiteraard komt dit door krachttraining, maar zulke enorme spieren opbouwen duurt vele jaren en meerdere keren per week urenlang keihard trainen. 1-2 keer per week een uurtje krachttraining zorgt niet voor enorme spieren, maar juist voor stevigere spieren en mooie, vrouwelijke vormen! We raden dus zeker aan om regelmatig krachttraining te doen.

En wees gerust, je hoeft niet met onmogelijk zware gewichten te slepen, luister goed naar je lichaam en laat je helpen door een coach of trainer in de sportschool. Die kunnen je zeker helpen om een schema op te stellen dat bij jouw fysieke gesteldheid en wensen past. Naast dat krachttraining je meer spiermassa zal geven, verbrandt het ook nog eens calorieën en geeft je energie. Als je meer spiermassa hebt, verbrandt je lichaam meer calorieën, zelfs als je niks doet! Dat is een mooie bonus.

Cardiotraining

Cardiotraining zoals onder andere hardlopen, fietsen of roeien is training die je vaak voor een langere periode doet op lage of matige intensiteit met als doel calorieën en vet te verbranden. Deze manier van training is natuurlijk prima om te doen, maar is het ook effectief? Niet echt helaas. Trainen op lage intensiteit moet je erg lang doen om een noemenswaardig aantal calorieën te verbranden.

Om een voorbeeld te geven, een uur met matige intensiteit joggen verbrandt bij een gemiddelde vrouw hooguit 600 calorieën. Dat klinkt best veel, maar als je bedenkt dat dat slechts 100 gram chocolade, nootjes of chips is, valt dat best tegen. Daar komt bij dat de meeste mensen het druk hebben en het niet altijd lukt om 2 keer per week een uur cardiotraining te doen.

Het is veel effectiever om je eetpatroon aan te passen en daarbij dagelijks 600 calorieën minder te eten. Dat is prima mogelijk zonder honger te lijden. Als je daarnaast ook nog regelmatig traint zal jouw overtollige vet langzaam maar zeker verdwijnen.

Dit raden we bij Shakeplus aan

Krachttraining of cardiotraining? Een combinatie van een aangepast eetpatroon, krachttraining en cardiotraining werkt het beste. Je raakt dan vet kwijt, krijgt meer energie, mooiere vormen en je voelt je lekkerder in je vel.

Hou deze richtlijnen aan en je zult je doelen zeker gaan bereiken:

Eetpatroon: Je eetpatroon speelt de grootste factor in je gewicht. Zorg dat je gevarieerd eet en niet meer dan je nodig hebt. Dat is essentieel voor een blijvend, gezond gewicht en voldoende energie. Kies voor voeding met veel bouw- en voedingsstoffen en zonder onnodige extra suikers en calorieën. Shakeplus heeft ideale producten die perfect in een gezond eetpatroon passen. Ook biedt Shakeplus gratis coaching om je te helpen om jouw ideale eetpatroon te vinden.

Krachttraining: Krachttraining zorgt voor meer spiermassa en daardoor een permanent hogere verbranding. Je lichaam krijgt er ook mooiere vormen van en het zorgt voor extra energie. Maak dus zeker tijd in je schema voor krachttraining!

Cardiotraining: Cardiotraining helpt bij het verbranden van extra calorieën en is goed voor je bloedsomloop. Het heeft echter niet veel invloed op je gewicht. Het is zeker goed om regelmatig een stuk te wandelen, fietsen, joggen of wat jij leuk vindt. Doe dat in combinatie met krachttraining en een goed eetpatroon voor de beste resultaten.

Wat we verder willen meegeven is dat het erg belangrijk is dat jij je lekker in je vel voelt. Geef jezelf de tijd om nieuwe gewoontes op het gebied van voeding aan te leren en houd dat vast. Dan krijg je blijvende resultaten. Dit werkt veel beter dan een maand crashen door jezelf uit te hongeren, de nieuwste magische wonderpil of een andere, tijdelijke aanpassing. Heel veel succes, we staan voor je klaar om je te helpen!

Meer info over ons programma en alle producten vind je op Shakeplus.nl

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen