Hoe Kom Je Van Een Opgeblazen Gevoel Af?

Deel met vrienden

Hoe Kom Je Van Een Opgeblazen Gevoel Af?

Een opgeblazen gevoel kan erg vervelend zijn, helaas heeft bijna iedereen er wel eens last van. Je maag-darmkanaal is opgezet doordat er een grotere hoeveel gas aanwezig is of doordat er sprake is van een verstoring in de spijsvertering. Je kan vervelende symptomen ervaren zoals pijn in de buik, gerommel in de buik, een opgezette buik en zelfs misselijkheid.

Gelukkig zijn er een aantal punten waar je rekening mee kan houden om dit vervelende kwaaltje te voorkomen! We nemen de meest belangrijke hieronder met je door.

Goed + met je mond dicht kauwen


Wanneer je snel eet of drinkt komt er een stuk meer lucht in je lichaam terecht dan wanneer je rustig de tijd voor je maaltijd neemt en goed kauwt. Ook raden we aan regelmatig te eten en zeker geen maaltijd over te slaan, ook lege darmen kunnen namelijk leiden tot extra gasvorming en dus een opgezette buik.


Eet voeding hoog in vezels


Vezels zijn onmisbaar bij het hebben van een goede stoelgang en kunnen zo dus ook een opgeblazen gevoel voorkomen. Er zijn echter voedingsmiddelen die veel vezels bevatten die ook de eigenschap hebben een opgeblazen gevoel te stimuleren! Dit kan bij de ene persoon een heftigere werking hebben dan bij de andere persoon. Probeer voor jezelf dus uit wat voor jou wel en niet werkt.


Een aantal voorbeelden van zulke voedingsmiddelen zijn knoflook, bonen, uien, prei, spruitjes, paprika en nieuwe aardappelen. En wist je dat ook koolzuurhoudende drank en scherpe kruiden een opgeblazen gevoel kunnen stimuleren?


Wil je gemakkelijk en snel meer vezels binnen krijgen zonder na te hoeven denken over wat je dan precies allemaal extra moet eten? Probeer dan eens onze vezels + vitaminen tabletten die ook nog eens je natuurlijke energie verhogen en helpen bij het afvallen. 


Drink voldoende water


Voor een goede spijsvertering heb je o.a. voldoende spijsverteringszuur nodig. Dit wordt vanzelf door je lichaam aangemaakt als je goed gehydrateerd bent. Zorg dus altijd dat je voldoende vocht op een dag binnenkrijgt!


Beperk cafeïne


Door cafeïne kan voedsel dat in je maag zit de maag te snel verlaten, ook dit kan een opgeblazen gevoel veroorzaken. Daarbij kan cafeïne voor bepaalde spasmen in de darmen zorgen wat het opgeblazen gevoel erger kan maken.


Zorg voor voldoende beweging


Door te bewegen verlaag je stress én stimuleer je de darmen op de juiste manier te werken. Bewegen zorgt er dus op verschillende manieren voor dat je een opgeblazen gevoel tegengaat. Door minimaal 20 minuten per dag, ideaal gezien nog langer, actief bezig te zijn ben je al op de goede weg.


Beperk je vet- en suikerinname


Een teveel aan zowel vet als suiker kan zorgen voor verschillende problemen rondom de darmen. Denk bijvoorbeeld aan buikpijn of diarree, maar dus ook een opgeblazen gevoel. Probeer deze nutriënten daarom zo veel mogelijk te mijden als je merkt dat je regelmatig last hebt van opgeblazenheid.


Zuivel


Dit geldt niet voor iedereen, maar wel voor meer mensen dan we denken! Want heb je een lactose-intolerantie, dan kan je absoluut een opgeblazen gevoel krijgen van zuivel. Het zou heel goed kunnen dat jij een lactose-intolerantie hebt zonder dat je hier ooit over na hebt gedacht. Vaak hebben personen een hele lichte vorm, waardoor ze er eigenlijk hun hele leven niet achter komen.


Merk jij dat je meer last hebt van een opgeblazen gevoel wanneer je meer zuivel consumeert? Dan is dit misschien een punt om even over na te denken en je melk in te ruilen voor een plantaardige of lactosevrije melk.


Wist je dat de producten van Shakeplus veel vezels bevatten en zo dus bijdragen aan een gezonde darmflora?

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen