Hoe Ga Je Om Met Reacties Van Je Omgeving?

Deel met vrienden

Hoe Ga Je Om Met Reacties Van Je Omgeving?

Je hebt de beslissing genomen om je eetpatroon en levensstijl aan te gaan passen, omdat je graag slank, fit en energiek wilt zijn. Super! Besluiten om actie te ondernemen is de eerste stap. De mensen om je heen die zien dat je veranderingen maakt kunnen daar op reageren. Vaak zijn het de mensen die zelf de gezondere keuzes niet maken die opmerkingen maken. Hoe kun je nou goed omgaan met reacties van je omgeving?

Reacties van je omgeving

Misschien heb jij ook wel eens dergelijke opmerkingen gehad:

  • Zou je dat dieet nou wel volgen?
  • Waarom eet je niet gewoon normaal?
  • Is dat nou wel nodig?
  • Je ziet er toch prima uit zo?
  • Wat ongezellig, eet/drink nou gewoon mee
  • Kom op, 1 drankje/gebakje moet toch wel kunnen?
  • Je slaat wel helemaal door met dat dieet hè?
  • Die extra kilo’s kun je toch goed hebben?
  • Kijk je uit dat je niet te dun wordt?

Klinkt bekend? Meestal komen deze opmerking van de mensen die dicht bij je staan. Familie, vrienden, collega’s. Als je regelmatig dat soort opmerkingen krijgt maakt dat het lastiger om door te zetten. Ze bedoelen het niet verkeerd, maar het kan erg vervelend voor jou zijn om het gevoel te krijgen dat je iets verkeerd doet. Discussies om ze te laten zien dat je juist goed bezig bent werken niet. Niet iedereen staat nou eenmaal open voor verandering.

Onthoud dat je het voor jezelf doet, laat anderen maar zien dat jij je er goed bij voelt en dat het resultaat brengt. De mensen die om je geven zullen dan echt wel blij voor je zijn!

Omgaan met negatieve reacties en mensen

Belangrijk om niet de discussie aan te gaan met mensen die je tegenwerken. Dat werkt alleen maar demotiverend en je zult daar iemands mening niet mee veranderen. Als je merkt dat iemand nieuwsgierig is kun je natuurlijk vertellen wat je precies doet.

Hou vol en na een tijdje is iedereen gewend aan jouw nieuwe, gezondere levensstijl en zullen de opmerkingen minder worden. Ze accepteren jouw beslissing.

Laat ze de resultaten zien. Als mensen doorhebben dat het werkt wat je doet en je je goed voelt komen ze vanzelf vragen hoe je dat doet. Natuurlijk leuk als jij anderen kunt inspireren met jouw resultaten!

Er zullen mensen in je omgeving zijn die altijd negatief zullen blijven. Deze mensen kun je beter vermijden. Jij weet zelf het beste wat voor jou werkt.

Wil je graag in contact komen met mensen die ook aan een gezonder leven werken met Shakeplus? Start ook met Shakeplus en word dan lid van onze support groep! Hier vind je handige tips, recepten, steun van andere Shakeplussers en meer!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen