Gezonde Vetten, Hierom Heb Je Ze Nodig!

Deel met vrienden

Gezonde Vetten, Hierom Heb Je Ze Nodig!

Vetten.. Zijn ze nou goed of slecht!?

Er zijn een hoop verschillende soorten vetten. Zo heb je 'goede' en 'slechte' vetten. Van deze goede vetten is het absoluut noodzakelijk dat je er voldoende van binnenkrijgt.

Bekijk hier alle producten van Shakeplus

Goede, of gezonde, vetten zijn onverzadigde vetten, zoals mono-onverzadigde vetzuren en poly-onverzadigde vetzuren. Deze vetten vind je in voedingsmiddelen zoals noten, zaden, vis, avocado's en olijfolie. Ze zijn belangrijk voor het behoud van een gezond lichaam en spelen verschillende rollen in het lichaam.

Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste rollen van deze vetten voor je op een rijtje gezet!

Energievoorziening

Vetten dienen als een belangrijke bron van energie voor het lichaam en kunnen helpen om vermoeidheid te verminderen. We halen energie uit koolhydraten, maar ook uit vetten!

Bekijk hier de shakes van Shakeplus

Bescherming van organen

Gezonde vetten zijn een essentieel onderdeel van celmembranen en spelen een rol bij de bescherming van de organen.

Hormoonproductie

Vetten zijn belangrijk voor de productie van hormonen in het lichaam, waaronder geslachtshormonen. Wil je je hormonen op pijl houden, of weer op pijl krijgen? Zorg dan dus dat je voldoende gezonde vetten eet!

Absorptie van voedingsstoffen

Sommige voedingsstoffen, zoals vitamine A, D, E en K, zijn vetoplosbaar, wat betekent dat ze beter worden opgenomen als ze worden geconsumeerd met vet. Eet je onvoldoende vetten dan kan je dus een tekort aan deze nutriënten oplopen. Wist je dat je deze vetoplosbare vitaminen middels de shakes van Shakeplus allemaal binnenkrijgt?

Ondersteuning van het immuunsysteem

Gezonde vetten kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Op deze manier zorgen ze voor een sterk immuunsysteem!

Het is belangrijk om een ​​goede balans te vinden tussen gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten in de voeding. Hoewel gezonde vetten belangrijk zijn voor een gezond lichaam, moeten ze in redelijke hoeveelheden worden geconsumeerd om overmatige inname van calorieën te voorkomen. 

Bekijk hier de shakes van Shakeplus!

Wil jij graag op je voeding letten? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op voor gratis advies van een van onze voedingscoaches!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen