Eindig Het Jaar Sterk

Deel met vrienden

Eindig Het Jaar Sterk

Het eind van het jaar komt langzaam weer in zicht. Gezellige tijden met Sinterklaas, Kerstdagen en Oud en Nieuw. En natuurlijk daarna weer de goede voornemens voor het nieuwe jaar! Meestal zijn deze goede voornemens gezondheid gerelateerd. Afvallen, meer bewegen of stoppen met roken. En we wachten meestal tot 1 januari om aan de slag te gaan. Maar hoe zou je het vinden om op 1 januari al mooie resultaten te hebben?

Dit jaar heeft nog even te gaan, in die periode kun je heel veel voor elkaar krijgen als je NU begint! In dit blog lees je handige tips om te zorgen dat je dit jaar sterk eindigt. Vraag hier ook gerust hulp bij van je Shakeplus coach, die staat voor je klaar.

Eindig het jaar sterk

Besluit jij om dit jaar sterk te eindigen? Super, met deze tips gaat het je zeker lukken. Zie het als een investering in je gezondheid. Je zult trots op jezelf zijn als je doorzet. Ben je er klaar voor? Hier volgen de tips:

1. Bekijk je doelen nog eens

Je hebt ongetwijfeld een doel voor ogen. Wanneer ben jij helemaal gelukkig? Misschien heb je dat doel al een tijdje geleden gesteld. Hoe staat het er nu voor? Klopt jouw doel nog? Zo niet, pas je doel gerust aan. Erg belangrijk, zet er ook zeker bij WAAROM dit voor jou belangrijk is! Zonder de juiste motivatie is het lastiger om je doelen te halen. Schrijf het ook duidelijk op, zodat je het kunt teruglezen.

2. Begin NU

Zoals we al aangeven wachten veel mensen tot 1 januari om in actie te komen. Je hoeft niet te wachten tot volgend jaar, volgende maand of volgende week. De beste tijd om te starten is NU. Als je echt graag wilt kies je er voor om meteen in actie te komen. Hoe eerder je begint, hoe eerder je resultaat hebt!

3. Neem jezelf niks kwalijk

Misschien heb je ooit een doel gesteld en is het niet gelukt of ben je helemaal nooit echt begonnen. Neem het jezelf niet kwalijk, daar schiet je immers niks mee op. Besluit om er NU iets aan te gaan doen, dat is wat telt. Bedenk je wat dit jaar wél allemaal goed is gegaan en werk vanaf daar verder, houd het positief.

4. Maak het een prioriteit

Je bent belangrijk! Zorg daarom ook goed voor jezelf. Hou je ook aan de afspraken die je met jezelf maakt. Stel doelen die realistisch en haalbaar zijn, ze mogen natuurlijk best uitdagend zijn. Voor de laatste weken van dit jaar kun je een wat kleiner doel stellen, ga er voor!

5. Beloon jezelf

Oké, je hebt je doelen en je waarom inmiddels duidelijk opgeschreven. Met jezelf afgesproken om je doelen echt te gaan halen. Natuurlijk is het ook wel fijn dat je beloond wordt als je een doel hebt behaald! Die beloning kan van alles zijn, maar zorg dat het iets is waar je echt blij van wordt. De gedachte aan de beloning kan je goed helpen als je het even zwaar hebt.

Wat voorbeelden zijn: een relax of wellness weekend, jezelf trakteren op de kapper en/of mooie nagels, een mooie, nieuwe outfit (misschien wel een maatje kleiner?), heerlijk uit eten of wat jij maar kunt bedenken. Werk iedere dag aan je doel en beloon jezelf zodra je het doel hebt bereikt!

6. Maak een afspraak met jezelf

Als je met iemand een afspraak maakt, hou je je daar aan toch? Hou je dan ook aan de afspraken die je met jezelf maakt! Maak de afspraak met jezelf dat je tot het eind van het jaar doorzet. Je bent het waard! Wacht niet tot 1 januari om verandering in je leven door te voeren, doe het meteen. Zo eindig je dit jaar sterk.

7. Sterk eindigen

Wat je doel ook is, zorg dat je dit jaar sterk eindigt. Zo ga je met een voorsprong het nieuwe jaar in. Vaak eten we tijdens de decembermaand teveel en bewegen we minder. Al dat lekkers in die periode moet er ook weer af. Zou het niet heerlijk zijn om aan het eind van het jaar mooi op gewicht te zijn in plaats van meteen weer extra kilo's weg te moeten werken?

Natuurlijk is het belangrijk om ook lekker te genieten. Maar overdrijf het niet en compenseer wat je met Sinterklaas en Kerst teveel eet door op de andere dagen strak het afslankprogramma te volgen. Zo houd je balans.

Bekijk je doelen dus nog eens goed, maak afspraken met jezelf en wees op 1 januari extra trots op jezelf. Je kunt het! Natuurlijk staan onze Shakeplus coaches klaar om je te helpen. Een coach vraag je aan via www.shakeplus.nl/intake.

Eindig het jaar sterk! Succes!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen