Een Re-feed Avond, Waarom En Hoe Werkt Dat?

Deel met vrienden

Een Re-feed Avond, Waarom En Hoe Werkt Dat?

Mensen die afvallen lopen vaak tegen een “plateau” aan. Het afvallen gaat relatief snel en makkelijk in de eerste paar weken of maanden, maar daarna stopt het feest. Dit wordt een plateau genoemd. Om dat te doorbreken, en te zorgen dat jouw stofwisseling op peil blijft, introduceer je één keer per 10-12 dagen een re-feed avond.

 

Een re-feed avond, waarom en hoe werkt dat?

 

Op die dag eet je vanaf 17:00 tot aan het slapen meer koolhydraten dan normaal. Het is de dag dat je ‘s avonds pizza eet en later als toetje bijvoorbeeld ijs of een paar koekjes. Het lijkt tegenstrijdig, maar deze re-feed avond is een geweldige methode om een plateau te doorbereken en het afvallen te stimuleren. Een re-feed avond is geen excuus om je de hele dag vol te proppen. Het is geen “vrije dag” waar je alles eet dat los en vast zit. Het gaat specifiek om koolhydraten tussen 17:00 en bedtijd.

 

De wetenschappelijke achtergrond is wat ingewikkeld om hier uit te leggen maar een re-feed avond vult het glycogeen in je spieren en lever weer aan (geeft energie). Tijdens het afvallen put je deze glycogeenvoorraad namelijk uit. Ook brengt een re-feed avond je hormoonhuishouding en stofwisseling weer op peil. Het helpt je juist richting een optimaal resultaat.

 

Sla de re-feed avond nooit over

 

Je lichaam heeft de boost van koolhydraten echt nodig. Het klinkt tegenstrijdig, maar je zal méér en sneller vet verbranden als je eens per 10-12 dagen een re-feed avondje doet. Denk niet dat je sneller af gaat vallen als je de re-feed avond overslaat. Het tegenovergestelde is waar. Snij jezelf niet in de vingers en geniet van je re-feed avond! Wees niet bang dat je aankomt in vet.

 

Als je het programma goed volgt, dan worden de extra calorieën vooral opgeslagen als glycogeen in je lever en spieren. Dat is energie die je nodig hebt. Want je wilt geen flauw en futloos gevoel hebben tijdens het afvallen.

 

De weegschaal geeft misschien een kilo meer aan na zo’n dag, maar dat is geen vet! Het is opgeslagen energie in je spieren en lever. Tip: ga eerder op de dag sporten. Het liefst HIIT of krachttraining. En het liefst vlak voordat je re-feedavond begint om ongeveer 17:00. Dit zorgt ervoor dat de koolhydraten nog beter worden opgeslagen in je spieren.

 

Let op: Het is erg belangrijk dat de re-feedavond op de juiste manier wordt uitgevoerd. Om te zorgen dat alles duidelijk is raden we aan om ons gratis e-book te lezen. 

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen