Brain Boosting Nutriënten

Deel met vrienden

Brain Boosting Nutriënten

Eten is heerlijk en we genieten er allemaal van. Maar eigenlijk is het natuurlijk bedoelt als brandstof. Het geeft ons energie, we voelen ons er goed door en we kunnen er goed door functioneren (mits we natuurlijk de juiste voedingsmiddelen kiezen).


Wist je dat de juiste voeding een enorm verschil kan maken in je brein? Zo kan een tekort aan bepaalde nutriënten zorgen voor geheugenverlies, een slechte concentratie en uiteindelijk zelfs alzheimer. We bespreken hieronder een aantal van de belangrijkste nutriënten voor een gezond brein!


Omega 3


Dit nutriënt is een onmisbare stof voor je hersenen, het is de bouwstof van je brein! Het kan alzheimer en dementie bestrijden, de kans op auto-immuunziektes verkleinen, het kan helpen bij psychische klachten en wist je dat het zelfs ADHD-symptomen bij kinderen kan verminderen? Omega 3 vind je bijvoorbeeld in vis (vooral vette vis zoals zalm), walnoten, olijfolie en niet te vergeten in de shakes van Shakeplus

B-vitaminen


En dan B12 in het bijzonder. Dit nutriënt zou niet alleen beschermen tegen geheugenverlies, maar speelt ook een rol bij de aanmaak van serotonine, ons gelukhormoon! Bij te weinig B12 in je lichaam kan je dus last krijgen van depressieve klachten. Let op dat B12 enkel in dierlijke voedingsmiddelen aanwezig is. Ben je vegetariër of veganist? Dan is het dus handig om B12 te suppleren.


Wil je graag zeker weten dat je voldoende B-vitaminen binnenkrijgt? Probeer dan eens onze vezels + vitaminen! Deze bevatten 100% van je dagelijkse behoefte aan alle acht de B-vitaminen en zorgen zo voor een betere hersenfunctie en meer energie gedurende de dag.

Jodium


Jodium is nodig voor het doen groeien en ontwikkelen van het brein. Jodium halen we vooral uit brood (zit niet in biologisch brood!) en vis. Wees je hier dus bewust van als je weinig van deze producten binnenkrijgt. Wat je in dat geval kan doen is af en toe wat zeewier eten, want ook dit is een uitstekende bron van jodium. Maak bijvoorbeeld wrapjes van nori-bladen gevuld met komkommer, avocado en een klein beetje mayonaise. Gezond en heerlijk!

Eiwitten


Iedereen weet hoe belangrijk ze zijn voor onze spieren, maar wist je dat ze ons ook helpen gefocust en energiek te blijven? Je kent het wel, het is een uur of 16:00 en je merkt ineens dat je wat trager wordt en moeite hebt je te concentreren. Vaak duidt dit op het hongerig zijn van je lichaam. Dit kan je makkelijk voorkomen door gedurende de dag regelmatig te eten. Implementeer eiwitrijke voeding in je dieet om zo je intellectuele prestaties te optimaliseren.

Flavonoïden


Onderzoek toont aan dat flavonoïden, het stofje dat voor de mooie kleur in bessen en aardbeien zorgt, je geheugen bevordert. En flavonolen zijn een vorm van flavonoïden en ook erg gunstig voor je brein, ze zitten toevallig in donkere chocolade en cacao! Dit betekent natuurlijk niet dat je nu naar de winkel moet rennen zodat je vanavond een hele reep weg kan eten, maar af en toe een blokje is dus helemaal niet zo slecht. Let wel op, melkchocolade en witte chocolade bevatten deze stof bijna niet dus het gaat echt om de donkere varianten.

Het is lastig om van alle nutriënten bij te houden waar ze nou ook al weer in zitten, dat begrijpen wij maar al te goed. Houd daarom aan gevarieerd te eten, eet niet elke dag dezelfde groenten en wissel ook je eiwitbronnen goed af. En wist je dat de shakes van Shakeplus een heleboel brein-boostende nutriënten (en nog veel meer!) bevatten?

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen